spot_img
19.8 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăAnalize#Metoo: Șefa diplomației suedeze a dezvăluit că la un dineu cu liderii...

#Metoo: Șefa diplomației suedeze a dezvăluit că la un dineu cu liderii UE a fost pipăită de unul dintre aceștia

-

Șefa diplomației suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit miercuri că a ‘trăit experiența’ unui incident de hărțuire sexuală ‘la cel mai înalt nivel politic’, ea alăturându-se pe pagina de Facebook campaniei cu hashtag-ul #metoo, care încurajează femeile să depună mărturie despre astfel de cazuri, transmite AFP.

Margot Wallstrom a povestit în 2014, într-o carte de amintiri a jurnalistului suedez Jan Scherman, că, la unul dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni, unul dintre vecinii săi de la masă a pipăit-o în mod intenționat.

‘Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal’, a relatat ea atunci.

Margot Wallstrom și-a mai amintit că i-a relatat întâmplarea președintelui de atunci al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care ‘a considerat că era cu totul inacceptabil’. ‘Nu știu dacă a vorbit despre asta cu persoana cu care eram la masă. Eram șocată de ce se întâmplase’, a adăugat ea.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...