Home Social #MeToo: Rîmaru dat afară de Centrade | Cheil

#MeToo: Rîmaru dat afară de Centrade | Cheil

0

Călin Ionescu (Rimaru) a fost dat afară de la firma de comunica Centrade | Cheil, după mesajele apărute în mediul online, în cadrul campaniei #metoo care vorbeşte despre cazurile de hărţuire.

“În ultimele zile, am analizat cu atenţie situaţia şi numărul mare de acuzaţii primite la adresa lui Călin Ionescu din afara agenţiei. Pe baza tuturor acestor informatii, managementul Centrade | Cheil a avut o întâlnire cu Călin Ionescu, în urma căreia s-a hotarat ca, începand de astăzi, contractul de munca al lui Calin Ionescu să înceteze. Poziţia agenţiei în această privinţă a fost mereu clară. Protectia şi demnitatea colegilor noştri şi demnitatea umană, în general, rămân prioritare pentru noi. Centrade | Cheil descurajează şi condamnă orice formă de comportament ofensator atât în spaţiul privat, cât si în spaţiul public”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rimaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formaţie hip hop din România. El este acuzat de mai multe femei de hărţuire, detaliile fiind făcute publice în cadrul campaniei online #metoo.

Una dintre situaţii a fost legată chiar de participarea firmei Centrade Cheil, în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agenţiilor, când Ionescu ar fi fost protagonistul unei scene de agresiune.

„Am simţit că cineva mă strânge foarte puternic de ceafă, m-am întors şi îl văd. Îl ştiam pentru că îmi tot scria să ne vedem, şi nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le ştiam. Mă gândesc că nu şi-a dat seama cât de tare m-a strâns. Începe să vorbească şi i se poticnesc cuvintele, e foarte beat. Mă întreabă repetat ce caut acolo, „Eşti pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu”. Îi spun că e beat şi îi spun să mă lase în pace şi îmi varsă băutura lui în cap, apoi aruncă cu paharul de plastic în capul meu în timp ce mă îndepărtez. În timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a întâmplat, vine o fată care îmi spune că a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar banuieşte că este vorba despre el. Îi confirm şi mă roagă să fac o plângere pentru că pe o prietenă de a ei a scuipat-o în seara aceea. Ieşim un pic pe terasa să luăm un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, îmi vorbeşte de la câţiva centimetri de faţa mea, pune mâna pe mine. Băieţii care sunt cu mine se pun între noi şi plecăm de acolo. Caut pe cineva să fac plângere. (..) Până la urmă am făcut plângere la agenţie şi am fost asigurată că va fi disciplinat şi că nu va mai exista o următoare abatere. M-a făcut să mă simt atât de mică şi neputincioasă, şi mi-a fost frică”, a scris Andreea Retinschi.

Călin Ionescu contestă ”cu tărie” acuzaţiile de hărţuire care i se aduc, într-un drept la replică publicat pe Facebook. Artistul mai transmite că a avut interacţiuni ”de care nu este mândru” cu mai multe persoane şi le cere acestora scuze, în măsura în care le-a jignit.

„Cu surprindere am luat cunoştinţă despre faptul că anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani în urmă, au fost comunicate presei ca şi justificare pentru presupusele fapte de hărţuire sexuală. Sunt cunoscut încă din anii 2000 ca şi artist de hip-hop/rap, opera mea adoptând un stil verbal direct şi, pe alocuri, licenţios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai mulţi colegi de breaslă. Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicală şi, în anumite privinţe, chiar şi viaţa. Ca mulţi oameni, am avut interacţiuni mai puţin respectuoase cu semenii mei, interacţiuni de care nu sunt mândru. În măsura în care am jignit anumite persoane, regret acest fapt şi le cer scuze”, a transmis Călin Ionescu, pe pagina sa de Facebook.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de hărţuire sexuală şi de viol. În plus, şi actorul Ben Affleck se confruntă cu o acuzaţie de comportament sexual indecent.

În urma acuzaţiilor, peste Ocean a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea îşi povestesc pe Facebook sau pe alte reţele sociale traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi folosesc hashtagul „#MeToo” („Şi Eu”- n.red.).

Ad

Exit mobile version