spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightMerkel și Hollande AMENINȚĂ Europa: Ori împărțim ECHITABIL migranții, ori DESFIINȚĂM politicile...

Merkel și Hollande AMENINȚĂ Europa: Ori împărțim ECHITABIL migranții, ori DESFIINȚĂM politicile comunitare, moneda euro și revenim la frontierele naționale

-

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat miercuri în fața Parlamentului European că regulile europene actuale privind tratamentul în cazul solicitanților de azil sunt ”învechite” și că trebuie înlocuite cu ”o nouă procedură”, relatează AFP și DPA, conform Agerpres.

Regulile actuale, care fac de fapt ca responsabilitatea de a primi cei mai mulți refugiați să le revină Italiei și Greciei, ”pornesc de la o intenție bună, fără nici o îndoială, dar provocările ce apar la frontierele noastre sunt acum de nestăpânit”, a estimat Merkel.

- Advertisement -

”Pledez în favoarea unei noi proceduri”, pentru a-i repartiza în mod echitabil pe solicitanții de azil între țările europene, a adăugat Angela Merkel, a cărei țară se așteaptă să primească între 800.000 și un milion de imigranți în 2015, potrivit unor estimări oficiale.

La rândul său, Președintele francez Francois Hollande a tras miercuri, în fața Parlamentului European, un semnal de alarmă în legătură cu un ‘sfârșit al Europei’ și o ‘revenire la frontierele naționale’, dacă UE nu va face dovadă de unitate în fața crizelor.

- Advertisement -

‘Da, sfârșitul Europei’, a insistat el, ‘ceea ce înseamnă revenirea la frontierele naționale, desființarea politicilor comunitare, abandonarea monedei euro’.

Cancelarul german consideră că ”nu va fi în avantajul nimănui” dacă statele europene încearcă ”să se separe complet”. ”Separarea și izolarea reprezintă o iluzie în epoca Internetului”, a declarat Merkel, estimând că o astfel de abordare ar însemna o respingere a valorilor și a identității continentului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img