spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăhighlightFost şef al serviciilor secrete libiene: ISIS a adus gaz sarin în...

Fost şef al serviciilor secrete libiene: ISIS a adus gaz sarin în Europa

-

Ahmed Gaddafi al-Dam, vărul fostului lider libian Muammar Gaddafi și fost șef al serviciilor secrete de la Tripoli, a declarat conform cotidianului britanic Express că printre migranţii ajunşi în Europa se află şi militanţi ISIS, care ar fi adus şi cantităţi importante de gaz sarin care vor fi folosite în atacuri teroriste. 

261B302800000578-2971979-Blood_Gaddaf_is_still_extremely_loyal_to_his_cousin_deposed_desp-a-2_1425288809261Interesant este că în luna martie, Ahmed Gaddafi  a avertizat într-un interviu pentru cotidianul britanic Daily Mail că ISIS recrutează migranţi şi că vor sosi în Europa 500.000 de persoane anul acesta şi că în doi ani va urma un 11 septembrie în Europa.

- Advertisement -

Gazul sarin reprezintă una dintre cele mai periculoase substanţe toxice, interzisă de aproape toate structurile de securitate, atât naţionale cât şi internaţionale, şi inclusă în prima clasă a armelor de distrugere în masă.

Ca efect biologic, gazul sarin funcţionează ca agent inhibitor al enzimelor din sistemul nervos şi poate provoca moartea unui adult în câteva minute, în cazul în care doza la care a fost supus individul este destul de mare.

- Advertisement -

În funcţie de modalitatea prin care este expusă, o persoană poate manifesta reacţii în câteva minute prin expunere la gaz şi până la 18 ore în cazul expunerii la forma lichidă.

220px-Sarin_WirkungsweiseLa nivel neurologic acesta acţionează prin suprastimularea continuă a muşchilor şi glandelor care în cele din urmă cedează, nemaiputând să susţină funcţia respiratorie a organismului.

Substanţa este extrem de volatilă şi poate trece prin îmbrăcăminte putând fi absorbită prin piele. Sarinul este incolor şi inodor şi se poate răspândi rapid prin evaporare, poate contamina apa sau mâncarea, organismul uman putând fi expus şi pe această cale la substanţa toxică.

Din cauza lipsei de miros sau culoare, persoanele afectate nu realizează că au fost contaminate

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img