spot_img
5.9 C
București
marți, ianuarie 18, 2022
AcasăhighlightMerkel se OPUNE amplasării de noi trupe NATO în România

Merkel se OPUNE amplasării de noi trupe NATO în România

-

Cancelara Angela Merkel susţine plănuita staţionare a trupelor NATO în Polonia şi ţările baltice, anunță Deutsche Welle.

Merkel nu va susține însă la summitul NATO de la Varșovia susținerea flancului sudic al NATO, adică România și Bulgaria.

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a criticat recent deschis decizia NATO de a desfăşura, începând cu 2017, batalioane de luptă în România, Bulgaria, Ţările Baltice şi în Polonia, chiar la graniţele Alianţei cu Rusia.

CITIȚI ȘI:Germania critică dur NATO pentru sporirea trupelor din România: Strigăte de război şi tropăit de bocanci

El a criticat într-un interviu care va apare dminică în cotidianul Bild ceea ce a numit„atitudinea războinică a Alianţei (n.red-NATO) faţă de Rusia”.

CITIȚI ȘI:STENOGRAME EXPLOZIVE: SUA, NATO, Germania și UE au cerut Ucrainei să lase Rusia să anexeze Crimeea

„Ceea ce trebuie să evităm noi astăzi este să agravăm situaţia, cu strigăte de război şi tropăit de bocanci. Cei ce cred că se creează mai multă securitate în Alianţă cu parade simbolice ale tancurilor aproape de frontiera de est se înşeală!”, a spus ministrul german de Externe.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...