spot_img
22.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăExterneMerkel insistă pentru aducerea migranților musulmani în UE

Merkel insistă pentru aducerea migranților musulmani în UE

-

Uniunea Europeana ar trebuie sa isi protejeze granitele externe, insa sa ii ajute in continuare pe refugiati  sa ajunga in UE deschizand rute legale pentru ei, a declarat cancelarul german Angela Merkel pentru postul public de radio SWR, informeaza Deutsche Welle, citat de Mediafax.

- Reclama -

In interviu, cancelarul a laudat proiectul de acord de a redirectiona imigrantii clandestini din Europa inapoi in Turcia, UE primind in schimb, cetateni sirieni din taberele turce de refugiati.

Acest acord ar reduce interesul imigrantilor de a apela la traficantii de fiinte umane, potrivit cancelarului, in contextul in care sirienii care incearca sa traverseze ilegal frontierele ar avea sanse reduse de a obtine azil.

„De aceea trebuie sa incercam sa deschidem rute legale pentru ei”, a spus ea, evocand faptul ca mii de imigranti au murit incercand sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge pe coastele europene.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...