EXPLOZIV/ ANAF vrea să confiște casa familiei Iohannis și îl acuză pe președinte că face recurs la recurs

0
9252

Agentia Nationala de Administrare Fiscala solicita Curtii de Apel Brasov respingerea contestatiei in anulare formulata de sotii Klaus si Carmen Iohannis impotriva deciziei prin care au pierdut o a doua casa din Sibiu. Este vorba despre Decizia Curtii de Apel Brasov, din toamna anului trecut, prin care cuplul prezidential a pierdut imobilul situat pe strada Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu, imobil de pe urma caruia Iohannis a incasat de-a lungul timpului chirii de sute de mii de euro, scrie Lumea Justiției.

Interesant este că Iohannis a luat poziție împotriva ANAF și pro Antene după ce ANAF a cerut confiscarea casei din Sibiu pierdută defintiv de familia prezidențială în justiție.

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a fost chemat la DNA după ce instituția pe care o conducea a făcut acest demers.

2015_01_23_3_toata-familia-iohannis-revine-in-romania-si-se-stabileste-la-sibiu_1683Potrivit publicatiei justitiarul.ro, in 20 ianuarie 2016, ANAF a formulat o intampinare prin care sustine ca actiunea cuplului prezidential trebuie respinsa, explicand ca in realitate avem de-a face mai exact cu un recurs la recurs. ANAF arata ca nu exista niciun motiv pentru care Curtea de Apel Brasov sa admita contestatia in anulare.

De asemenea, potrivit intampinarii publicate de justitiarul.ro, ANAF precizeaza ca se incearca in mod nelegal sa se extinda aplicabilitatea art. 318 alin 1 din Codul de procedura civila si la alte situatii. Nu in ultimul rand, ANAF mentioneaza ca dosarul in urma caruia Klaus si Carmen Iohannis au pierdut casa din Nicolae Balcescu nr. 29 a fost analizat din perspectiva jurisprudentei CEDO, ceea ce demonstreaza ca nu exista vreun caz de incalcare a principiului prioritatii dreptului comunitar.

Amintim ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis si sotia sa Carmen Iohannis au formulat in 27 noiembrie 2015 contestatie in anulare impotriva Deciziei nr. 655 din 12 noiembrie 2015, a judecatorelor Anca Pirvulescu, Daniela Niculeasa si Codruta Voda, de la Sectia civila a Curtii de Apel Brasov, prin care s-a dispus anularea contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Radu Gabriel Bucsa, incheiat intre paratii Ioan Bastea (decedat), in calitate de vanzator, si Carmen Georgeta Johannis si Klaus Werner Johannis, in calitate de cumparatori, precum si radierea din Cartea Funciara a Sibiului a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis asupra imobilului din strada Nicolae Balcescu nr. 29. In motivarea deciziei, cele trei judecatoare au explicat ca „Vanzarea lucrului altuia in cunostinta de cauza este nula absolut in virtutea cunoscutului adagiu clasic ‘fraus omnia corrumpit’ – frauda corupe totul”, spune Lumea Justiției.

Romanian presidential candidate Klaus Iohannis celebrates his victory in the election run-off, with protesters in central Bucharest November 16, 2014. Romanian Prime Minister Victor Ponta conceded shock defeat in Romania's presidential race on Sunday after exit polls showed centre-right candidate Iohannis had staged a surprising comeback. Although the first official results were not due until 0000 GMT, Ponta phoned Iohannis to congratulate his opponent well before then. REUTERS/Radu Sigheti (ROMANIA - Tags: POLITICS ELECTIONS PROFILE) - RTR4ED75

Pana in momentul de fata, contestatia in anulare nu s-a judecat, instanta dispunand amanarea dosarului de doua ori. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 6 iunie 2016.

Intre timp, sotii Iohannis au formulat la ICCJ si o cerere de stramutare a dosarului privind contestatia in anulare. Dupa o amanare, cererea de stramutare ar trebui sa se judece la ICCJ, miercuri 9 martie 2016.