spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăExterneMerkel exclude participarea Germaniei la o intervenție în Siria

Merkel exclude participarea Germaniei la o intervenție în Siria

-

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că este ‘evident’ că regimul sirian încă mai dispune de un arsenal de arme chimice după atacul imputat Damascului asupra unei zone controlate de rebeli, însă a exclus pentru moment participarea Germaniei la o eventuală operaţiune militară împotriva regimului lui Bachar al-Assad, relatează AFP, Reuters şi dpa.

- Reclama -

‘Trebuie să recunoaştem că este evident faptul că distrugerea (armelor chimice siriene) nu a fost completă’, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă la Berlin, după o întrevedere cu premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

‘Germania nu va lua parte la o posibilă – nu a fost luată nicio decizie încă, vreau să subliniez asta – acţiune militară’ împotriva regimului sirian, a spus Angela Merkel, adăugând că Germania doreşte însă să se asigure că ‘sunt depuse toate eforturile pentru a arăta că utilizarea armelor chimice este inacceptabilă’.

Fără acordul Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german), nicio operaţiune a armatei germane în străinătate nu poate avea loc. Germania a desfăşurat avioane de recunoaştere şi de realimentare deasupra Siriei şi Irakului, însă numai ca parte a coaliţiei internaţionale care luptă împotriva grupurilor jihadiste.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img