spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăBasarabiaBăsescu: Granița de est a unei Românii unite cu Moldova ar urma...

Băsescu: Granița de est a unei Românii unite cu Moldova ar urma să fie „pe Nistru”, iar planul de unificare va fi trebui acceptat de Rusia

-

Granița de est a unei Românii unite cu R.Moldova ar urma să fie „pe Nistru” pentru că România „are datoria de a nu repeta greșeala enormă” făcută în al Doilea Război Mondial de a trece Nistrul, a declarat fostul președinte al României și avocat fervent al unionismului, Traian Băsescu. Într-un interviu pentru Europa Liberă, el a precizat că în acest scenariu, statul regiunii transnistrene ar urma fie decis la masa negocierilor de Ucraina, Rusia și România (care ar avea acest statut prin unirea cu R.Moldova).

- Reclama -

Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din R.Moldova, a mai atras atenția că în cei aproape „30 de ani” de la destrămarea URSS, R.Moldova nu a reușit să obțină nici garanții de securitate, nici o perspectivă de viitor – ambele i le-ar putea da unificarea cu România, prin faptul că ar deveni membră NATO și a UE.

Orice plan de unificare a R.Moldova cu România ar trebui să fie discutat și acceptat de țările din regiune, începând cu Rusia, a mai declarat Băsescu în interviul pentru Europa Liberă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img