spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăBasarabiaBăsescu: Granița de est a unei Românii unite cu Moldova ar urma...

Băsescu: Granița de est a unei Românii unite cu Moldova ar urma să fie „pe Nistru”, iar planul de unificare va fi trebui acceptat de Rusia

-

Granița de est a unei Românii unite cu R.Moldova ar urma să fie „pe Nistru” pentru că România „are datoria de a nu repeta greșeala enormă” făcută în al Doilea Război Mondial de a trece Nistrul, a declarat fostul președinte al României și avocat fervent al unionismului, Traian Băsescu. Într-un interviu pentru Europa Liberă, el a precizat că în acest scenariu, statul regiunii transnistrene ar urma fie decis la masa negocierilor de Ucraina, Rusia și România (care ar avea acest statut prin unirea cu R.Moldova).

Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din R.Moldova, a mai atras atenția că în cei aproape „30 de ani” de la destrămarea URSS, R.Moldova nu a reușit să obțină nici garanții de securitate, nici o perspectivă de viitor – ambele i le-ar putea da unificarea cu România, prin faptul că ar deveni membră NATO și a UE.

- Advertisement -

Orice plan de unificare a R.Moldova cu România ar trebui să fie discutat și acceptat de țările din regiune, începând cu Rusia, a mai declarat Băsescu în interviul pentru Europa Liberă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img