spot_img
25.5 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăExterneMerkel anunță 'ferm' că NU renunță la migranți

Merkel anunță ‘ferm’ că NU renunță la migranți

-

Cancelarul german Angela Merkel a respins ‘ferm’ joi apelurile de a pune sub semnul întrebării politica țării sale de a primi imigranți, după două atentate comise de refugiați în ultimele zile, transmit AFP și DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Jihadiștii „vor să pună sub semnul întrebării disponibilitatea noastră de a primi persoane în dificultate. Ne opunem ferm urii și fricii” pe care teroriștii vor să le răspândească, a spus lidera conservatoare într-o conferință de presă la Berlin, în contextul în care politica sa de primire a refugiaților este din nou extrem de criticată în Germania.

Ea a spus în același timp că oamenii trebuie să accepte că jihadiștii au ajuns în Europa. „Din păcate, trebuie să acceptăm că numeroși luptători islamiști au ajuns în Europa din Siria”, a subliniat Merkel, recunoscând totodată că atacatorii Statului Islamic care s-au dat drept refugiați „au ridiculizat” Germania.

Cancelarul și-a reafirmat crezul său, ‘Vom reuși’, lansat la sfârșitul verii lui 2015 când Germania și-a deschis porțile pentru sute de mii de refugiați care fugeau de război sau de sărăcie.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...