spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeMerkel amenință Ungaria

Merkel amenință Ungaria

-

Ungaria s-ar putea confrunta cu consecinţe financiare dacă sfidează decizia Curţii Europene de Justiţie în legătură cu cotele obligatorii de imigranţi, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

- Reclama -

„Oricine respinge această solidaritate trebuie să accepte că nu va fi fără consecinţe, inclusiv pentru negocierile privind viitorul sprijinului financiar”, a declarat Merkt pentru publicaţia Nordwest Zeitung.

Aceste declaraţii par să sugereze o înăsprire a atitudinii Germaniei faţă de Guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban, un oponent făţiş al acordului privind mecanismul obligatoriu de recolare a imigranţilor în statele UE.

Peste 1,5 milioane de imigranţi au ajuns în Europa începând din anul 2015, cei mai mulţi fugind din zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Curtea Europeană de Justiţie a decis pe data de 6 septembrie că statele membre UE au obligaţia de a accepta relocarea imigranţilor pe teritoriul lor, respingând contestaţiile depuse de Slovacia şi Ungaria.

Potrivit site-ului Uniunii Europene, Ungaria are la dispoziţie fonduri europene în valoare de 25 de miliarde de dolari în perioada 2014-2020.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img