spot_img
28.5 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăExterneMerkel a aprobat solicitarea Turciei de a începe urmărirea penală în cazul...

Merkel a aprobat solicitarea Turciei de a începe urmărirea penală în cazul comediantului care l-a ironizat pe Erdogan

-

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat vineri că guvernul a aprobat solicitarea Turciei de a începe urmărirea penală în cazul comediantului Jan Boehmermann, după ce l-a insultat pe preşedintele turc Erdogan în cadrul emisiunii sale televizate, relatează agenţia DPA.

- Reclama -

Bohmermann, un actor german de comedie premiat şi gazdă a talk-showului Neo Magazin Royale, difuzat de televiziunea ZDF, a creat tensiuni diplomatice între Turcia şi Germania, după ce în cadrul emisiunii sale de pe 31 martie l-a insultat pe Erdogan, prin recitirea unui poem la adresa sa.

Actorul, cu steagul Turciei în spate şi cu o imagine a lui Erdogan, l-a acuzat pe preşedintele turc, printre altele, că îi face plăcere să „exercite represalii asupra minorităţilor, să bată kurzii şi creştinii în timp ce urmăreşte pornografie infantilă”.

Spre deosebire de plângerea depusă de Erdogan prin care acuză că a fost defăimat, investigaţia – care este bazată pe o posibilă încălcare a unei legi care sancţionează persoanele care aduc insulte aduse împotriva şefilor de stat – necesită autorizaţie din partea guvernului german. Merkel a adăugat că guvernul va înainta o propunere pentru a modifica legea.

Ambasada Turciei în Berlin a trimis duminică o solicitare Ministerului german de Externe pentru a începe urmărirea penală a comediantului.

Deşi mulţi germani au considerat amuzant poemul lui Boehmermann, acesta a declanşat tensiuni diplomatice intense între cele două state, în contextul în care Turcia a încheiat cu UE un acord pe 18 martie în privinţa reţinerii imigranţilor din ţară pentru a nu mai ajunge în Europa, Germania fiind ţara cea mai afectată de criza migraţiei, unde s-au înregistrat peste un milion de solicitări de azil anul trecut.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...