spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeMembru al Consiliului Prezidențial pentru Securitate de la Ankara: Turcia ar putea...

Membru al Consiliului Prezidențial pentru Securitate de la Ankara: Turcia ar putea refuza să achiziționeze avioane F-16 americane

-

Turcia ar putea refuza să achiziționeze avioane F-16 americane, avioanele rusești pot acționa ca înlocuitori, a declarat Chagry Erhan, membru al Consiliului Prezidențial pentru Securitate și Politică Externă, pentru RIA Novosti.

„Cred că după cutremure, Turcia va refuza cererea pentru F-16, pentru că costul acestuia este de 20 de miliarde de dolari”, a explicat oficialul.

Potrivit interlocutorului agenției, guvernul turc a făcut o greșeală solicitând avioane de luptă de la Washington. El a subliniat că acest model este deja depășit și necompetitiv în comparație cu alte aeronave. În plus, Congresul, sub „un pretext” refuză în continuare să aprobe vânzarea.”

„Turcia ar trebui să se răzgândească imediat cu privire la F-16. De exemplu, a existat o opțiune cu F-35 pe masă. Turcia avea așteptări de la program. Acum există și alte opțiuni, cum ar fi un avion chinezesc care a fost vândut în Pakistan , avioane rusești și, de asemenea, Eurofighter ”, a spus Erhan.

Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken a recunoscut pe 20 februarie că SUA nu pot vinde avioane de luptă F-16 Turciei fără aprobarea Congresului. Înainte de aceasta, un grup de senatori din ambele partide i-a cerut președintelui Joe Biden să amâne acordul până când Ankara aprobă cererile Suediei și Finlandei de aderare la NATO.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img