spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeMeloni: Qatargate e "Socialist Job"

Meloni: Qatargate e „Socialist Job”

-

Şefa executivului italian, Giorgia Meloni, a criticat joi faptul că unii din „colegii săi internaţionali” folosesc expresia „Italian job” referitor la scandalul de corupţie din Parlamentul European, afirmând că ar trebui mai curând să i se spună „Socialist job”, fiind implicaţi membri ai respectivului partid, relatează Reuters şi ANSA.

- Reclama -

„Un lucru m-a deranjat foarte tare: mulţi colegi internaţionali se referă la aceste fapte cu expresia ‘Italian job’, ca şi cum ar fi o pată pe obrazul naţiunii noastre. (…) Această afacere nu priveşte doar italieni, ci şi belgieni, greci şi oameni din alte ţări. Dacă se poate spune aşa, e o chestiune de partid, un ‘Socialist job’. Dacă ar fi fost implicate alte partide ar fi fost altfel, un ‘Conservative job’ „, a spus Meloni în conferinţa de presă de sfârşit de an.

Eurodeputata greacă Eva Kaili l-a acuzat pe fostul eurodeputat italian Antonio Panzeri, amândoi membri ai grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE, în legătură cu sumele uriaşe găsite în locuinţa sa, după ce amândoi au fost arestaţi mai devreme în decembrie în Belgia, în cadrul aşa-zisului scandal Qatargate, aminteşte ANSA.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img