spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeMeloni la Bruxelles: Italia vrea să își apere interesul național în cadrul...

Meloni la Bruxelles: Italia vrea să își apere interesul național în cadrul dimensiunii europene. Bruxelles-ul nemulțumit de reducerile anunțate de taxe și cheltuielile sociale

-

Noul premier italian Giorgia Meloni a întreprins joi prima sa vizita în străinatate la Bruxelles, unde şi-a prezentat angajamentul faţă de UE, în contextul în care liderii europeni sunt conştienţi de opiniile sale naţionaliste şi planurile sale de cheltuieli, informează vineri Reuters conform Reuters.

- Reclama -

Cunoscută pentru naţionalismul său, Meloni şi-a moderat retorica anti-europeană din ultimele săptămâni, beneficiind de o primire cordială din partea înalţilor oficiali europeni de la Bruxelles.

Georgia Meloni a declarat că vrea „să transmită semnalul unei Italii care doreşte în mod evident să participe, să colaboreze şi să îşi apere interesul naţional, făcând acest lucru în cadrul dimensiunii europene şi căutând cele mai bune soluţii împreună cu alte ţări”.

Şefa guvernului italian s-a declarat mulţumită de cum a decurs ziua de joi şi a precizat că a discutat despre războiul Rusiei în Ucraina, preţurile la energie, migraţia şi modalităţile de cheltuire optimă a celor aproximativ 190 de miliarde de euro, suma alocată Italiei pentru redresarea economică după pandemia de COVID-19.

„Probabil că ajută să vezi şi să vorbeşti direct cu oamenii pentru a demonta o naraţiune care s-a construit în jurul meu şi adesea (în jurul) guvernului italian. Nu suntem marţieni. Suntem oameni adevăraţi”, le-a spus ea reporterilor.

Meloni s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedinta Parlamentul European, Roberta Metsola, şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Suntem total aliniaţi pe (dosarul) Ucraina. Vom continua să rămânem fermi cu privire la sancţiunile împotriva Rusiei”, a declarat preşedinta Parlamentului European.

Von der Leyen i-a mulţumit premierului italian pentru „semnalul puternic” transmis prin alegerea Bruxelles-ului ca destinaţie a primei sale deplasări în străinătate.

UE este îngrijorată de promisiunile de campanie ale lui Meloni privind reduceri de taxe şi mai multe cheltuieli sociale, temându-se de instabilitate financiară în Italia, în contextul în care continentul se confruntă cu o nouă recesiune.

Primul test pe care Meloni va trebui să îl treacă este vineri, când prezintă noi obiective de finanţare publică pentru Italia. Acest lucru va necesita menţinerea unui echilibru între planurile de a proteja consumatorii de creşterea preţurilor la energie, pe de o parte, şi prognoza trezoreriei italiene privind o contracţie economică până în al doilea trimestru al anului 2023, pe de altă parte.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img