spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeGuvernul olandez se teme de un "conspiraționist" britanic și îi interzice intrarea...

Guvernul olandez se teme de un „conspiraționist” britanic și îi interzice intrarea în țară

-

Guvernul olandez îi refuză intrarea pe teritoriul său lui David Icke, un autor britanic de cărţi conspiraţioniste care urma să participe în week-end la o demonstraţie la Amsterdam, conform informaţiilor apărute în presa locală, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Prezenţa lui David Icke pe teritoriul olandez este interzisă deoarece este de natură să provoace dezordine publică, potrivit Serviciului de Imigrare şi Naturalizare IND, a explicat joi postul public de televiziune NOS.

David Icke este un fost fotbalist şi prezentator care în trecut a devenit faimos susţinând că lumea era condusă de reptilieni, teorie susţinută recent de deputatul populist olandez Thierry Baudet.

După ce a consultat poliţia şi agenţia olandeză de combatere a terorismului NCTV, IND a sfătuit guvernul să refuze intrarea britanicului.

„Secretarul de stat pentru justiţie şi securitate Eric van der Burg a urmat acest sfat”, potrivit NOS.

David Icke urma să vorbească duminică la o demonstraţie organizată la Amsterdam de Samen voor Nederland, o mişcare care susţine că protestează în special împotriva războiului, a guvernului premierului Mark Rutte şi a preţurilor la energie.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img