spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăMehedințiMehedinți intră încă o dată pe harta marilor proiecte de promovare derulate...

Mehedinți intră încă o dată pe harta marilor proiecte de promovare derulate la nivel național

-

Patru trasee integrate ale aplicației <<România Atractivă>> includ obiective turistice cu o importantă valoare culturală, din județul Mehedinți, fiind vorba despre Ruta Cetăților, Ruta Castrelor Romane, Ruta Culelor și Ruta Bisericilor din lemn.

Cei care accesează începând de astăzi, aplicația <<România Atractivă>>, ce se poate descărca prin Apple – App Store și Android – Magazin Play, regăsesc printre obiectivele propuse la nivel național, pentru a fi vizitate, Cetatea Medievală a Severinului, la Ruta Cetăților.

- Advertisement -

De asemenea, Castrul Roman Drobeta, de la Muzeul Regiunii Porților de Fier și Castrul Roman de la Hinova se află pe ruta Castrelor Romane.

În ceea ce privește Ruta Culelor, au fost incluse Cula Tudor Vladimirescu și Cula Nistor, ambele din comuna Șimian, aflate în proces de restaurare.

- Advertisement -

Totodată, la Ruta bisericilor de lemn sunt incluse Biserica de lemn de la Seliștea și Biserica “Sfinții Voievozi”, ambele din comuna Isverna. Cele două obiective sunt în proces de restaurare, lucrările fiind realizate în proporție de peste 80%.

Putem spune, așadar, că turiștii care urmează traseele propuse de <<România Atractivă>> descoperă cele mai frumoase zone ale județului, din punct de vedere istoric și cultural.

La evenimentul de lansare a aplicației, care a avut loc în Capitală, a participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Bogdan Simcea, omul care în această funcție, a sprijinit atragerea de fonduri europene în județul Mehedinți!

“Județul Mehedinți intră încă o dată pe harta marilor proiecte de promovare derulate la nivel național și nu putem decât să fim mândri de acest lucru și să ne concentrăm, în continuare, eforturile de a-l dezvolta și a-l promova!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img