#Megamoschee/ Băsescu: Iohannis să nu se facă muftiu la București

0
646

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat vineri, la Piatra Neamț, că este un adeversar „fără rezerve” al ideii de islamizare a Europei. Totodată, fostul președinte al României a spus că această islamizare are loc prin primirea migranților islamiști fără nici un fel de control, fără ca nimeni să știe ce vor face aceștia în viitor și dacă se vor adapta la modul de viață european.

‘Parte din islamizare este construcția accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic, dobrogean și ca bucureștean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, așa cum și preoții ortodoxi le au, ‘veniți popor la mine’, la fel fac și imamii islamiști și adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creștină, să își urmeze drumul ei de țară creștină, poporul român să își urmeze drumul de popor creștin, și să nu trecem la un proces nejustificat de a crește impactul cultului islamist, a musulmanismului în România’, a afirmat Traian Băsescu.

El l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a reluat discuția la nivel înalt cu partea turcă privind construcția unei moschei în București.

‘Dacă Iohhanis tot i-a propus lui Erdogan (Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei — n.r.), ca și Ponta, că, gata, este ca și ridicată moscheea, sper că după ce își termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu și să nu se facă muftiu la București’, a mai spus Băsescu.