Mega scandal cu noul şef Vodafone România

0
189

Mega scandal cu proaspătul CEO Vodafone România, Murielle Lorilloux. Franţuzoaica şi-a început mandatul în fruntea Vodafone România la 1 septembrie, dar în trecut a condus Vodacom Congo şi a fost vizată de acuzaţii foarte grave în timpul mandatului de acolo, scrie CanCan.

Murielle Puglionisi Lorilloux a fost acuzată, în timp ce era CEO al Vodacom Congo, că ar fi atribuit mai multe contracte fără să respecte procedurile companiei şi că ar fi favorizat firme ce erau deţinute sau aveau legătură cu tatăl ei, Laurent Puglionisi. Acuzaţiile foarte grave la adresa CEO-ului, la acea vreme, al Vodacom Congo, au apărut într-o publicaţie din Congo, 7sur7.cd.

Printre învinuirile care i se aduceau erau conflictul de interese, atribuirea de contracte fără să respecte procedurile şi favorizarea tatălui ei, care ar fi fost beneficiarul unor contracte pe care Murielle Lorilloux le-ar fi acordat. Unul dintre contractele la care se face referire este cel cu firma ITAL Motors, deţinută (potrivit sursei citate) în proporţie de 20% de Sutherland, firmă cu sediul în Insulele Virgine ce îi aparţine tatălui lui Murielle Lorilloux, Laurent Puglionisi, şi în proporţie de 80% de Salamander, societate cu sediul tot în Insulele Virgine. Raportul spune că respectivul contract nu ar fi creat niciun beneficiu Vodacom. Acelaşi raport, redactat de Lazarus Muchenje, preşedintele comisiei de audit intern, arată că Murielle Lorilloux, din funcţia de CEO al Vodacom Congo, ar mai fi atribuit contracte, fără să respecte procedurile, altor companii: BIAC, GTM şi M&L. Patronul BIAC ar fi, potrivit raportului, prieten cu tatăl lui Murielle Lorilloux.

„Grupul Vodacom a efectuat un audit amănunţit de investigaţie privind acuzaţiile făcute în Republica Democratică Congo în iulie 2016. Auditul a demonstrat că acuzaţiile erau nefondate, raportul conţinând inexactităţi şi inconsistenţe. Acuzaţiile au părut a fi o tentativă de a destabiliza operaţiunile companiei. Grupul Vodacom a respins cu tărie aceste afirmaţii false. Vodacom, ca şi Vodafone, tratează extrem de serios conducerea şi are procese şi politici interne stricte care să asigure conformitatea cu cele mai bune standarde globale”, a transmis în replică grupul Vodafone.