spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeMedvedev: Occidentul se autocastrează dureros

Medvedev: Occidentul se autocastrează dureros

-

Conferința pentru Ucraina organizată în Elveția va deveni o dovadă în plus a colapsului „planului de pace” al președintelui Volodimir Zelenski, scrie vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, relatează kp.ru.

„Ce are de câștigat Federația Rusă de pe urma conferinței de pace din Elveția? Avantajul este triplu. În primul rând, va fi o nouă dovadă a colapsului așa-numitului plan de pace al nerodului Zelenski”, a scris politicianul. El a menționat că ar fi de dorit ca șeful regimului de la Kiev să participe personal la eveniment, subliniind astfel încă o dată „inutilitatea intelectuală”.

- Advertisement -

Potrivit vicepreședintelui Consiliului de Securitate, conferința privind Ucraina va fi, totodată, o dovadă a totalei neputințe a actualelor elite ale Occidentului, care au supus la o „autocastrare dureroasă” abilitățile lor de a pune capăt conflictului ucrainean. În plus, datorită eșecului summit-ului de pace, armata rusă va putea continua nestingherită să ducă la îndeplinire misiunile operațiunii speciale din Ucraina, a concluzionat Medvedev.

Conferința de pace pentru Ucraina se va desfășura, după cum amintește Komsomolskaia pravda, în orașul elvețian Bürgenstock în zilele de 15 și 16 iunie 2024. Se precizează că, până în prezent, Rusia nu este invitată la întâlnire. Potrivit guvernului elvețian, statul a dat dovadă de deschidere față de ideea de a trimite Federației Rusie invitație la această conferință, dar Moscova a declarat public în repetate rânduri că nu este interesată să participe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img