Condiții stricte de funcționare la toate nivelurile a hotelurilor și a altor locații turistice sunt prevăzute în „Protocolul Unităților Turistice” ce se va aplica în sezonul estival de anul acesta în Grecia, transmite Profit.ro.
Printre altele, sunt propuse „reducerea frecvenței de curățare a camerei pe durata sejurului (pentru evitarea contactului angajaților de la curățenie cu un posibil caz de coronavirus și transmiterea mai departe a virusului)”, „renunțarea la schimbarea zilnică a lenjeriei și a prosoapelor, care se va realiza doar la cererea clientului”, dar și eliminarea tuturor obiectelor decorative de folosință comună (perne, meniuri, reviste etc.), precum și a aparatelor de cafea, a fierbătoarelor și a tuturor produselor din minibar.
Se propune, în plus, dezvoltarea unor alternative la check-in-ul tradițional, prin utilizarea unor aparte portabile care pot fi dezinfectate mai ușor după fiecare utilizare sau a altor aparate automate, cum ar fi montarea unor terminale POS într-un punct din apropierea locului în care stă clientul cu scopul utilizării exclusive a cardurilor pentru plată. Se propune să se examineze și posibilitatea ca check-in-ul să se realizeze în aer liber. Va fi interzisă intrarea în unitate a celor care nu sunt cazați acolo. Pentru funcționarea restaurantelor se propune spălarea intensivă a prosoapelor, fețelor de masă și a tacâmurilor, chiar și a celor care nu au fost folosite sau, alternativ, utilizarea unor tacâmuri și fețe de masă ambalate de unică folosință, a alimentelor ambalate în porții individuale, acolo unde este posibil. În plus, în ceea ce privește dispunerea meselor (cu excepția familiilor) se recomandă o distanță mai mare de 1,5 metri („spate în spate”) a scaunelor, iar clienții care vor sta față în față vor sta de asemenea la o distanță de 1,5 metri. Pentru evitarea aglomerării se recomandă prelungirea perioadei în care restaurantele sunt deschise, clienții urmând să vină la masă în serii.