spot_img
19.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăMehedințiPrefectul de Mehedinți a pierdut primul război cu Consiliul Județean

Prefectul de Mehedinți a pierdut primul război cu Consiliul Județean

-

Consiliul Județean Mehedinți a câștigat procesul intentat de prefectul județului, Cristinel Pavel, în luna februarie, prin care ataca în contencios administrativ Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat.Hotărârea prin care ni s-a dat câștig de cauză a fost publicată astăzi de Tribunalul Mehedinți și nu este definitivă!, a anunțat pe facebook președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

- Reclama -

ANUNȚUL LUI ALADIN GEORGESCU:

Așa cum am arătat public încă de când am primit cererea de chemare în judecată, la repartizarea cotelor către unitățile administrativ teritoriale, am respectat întocmai Legea Bugetului de Stat, Legea Finanțelor Publice și Codul Administrativ. Argumentele le-am prezentat în fața instanței și iată, avem câștig de cauză.

În fața acestei decizii umilitoare pentru domnul prefect care la vremea respectivă prezenta public ca pe o mare realizare decizia de atacare în instanță a Hotărârii Consiliului Județean, aștept să își recunoască tot public, eșecul administrativ în exercitarea controlului de legalitate asupra unei Hotărâri a Consiliului Județean și să nu meargă mai departe prin formularea unui recurs. Așa s-ar debloca și banii pentru investițiile unităților administrativ teritoriale pe care văd că a început să le viziteze și să își aroge merite , deși NU ARE NICIO IMPLICARE ÎN IMPLEMENTAREA ACESTOR PROIECTE.
Având în vedere că suntem în continuare în stare de urgență și urmează o perioadă de stare de alertă, iar primăriile au nevoie de acești bani, am încredere că domnul prefect va lua decizia înțeleaptă. În cazul formulării unui recurs, Hotărârea Consiliului Județean de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat către unitățile administrativ teritoriale ar fi în continuare suspendată, iar banii nu vor putea fi folosiți de primării.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...