spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăDezvaluiriMasonul Victor Athanasie Stănculescu şi generalul român MOŞTENITOR al Propagandei Due

Masonul Victor Athanasie Stănculescu şi generalul român MOŞTENITOR al Propagandei Due

-

Generalul decedat duminică Victor Athanasie Stănculescu, unul din personajele cheie ale evenimentelor din decembrie 1989, a fost mason de gradul 33, cel mai înalt, indică imagini şi informaţii apărute după moartea sa. Numai că acesta nu a făcut parte conform informaţiilor FLUX 24 din Marea Lojă Naţională a României (MLNR) şi dintr-o structură paralelă legată de controversata Propaganda Due

În unele imagini publicate pe facebook de fotoreporterul Florin Eşanu de la România Liberă, Stănculescu apare alături de Constantin Bartolomeu Săvoiu, care la începutul anului a moştenit oficial celebra masonerie italiană Propaganda Due de la fel de celebrul Lucio Gelli.

stanculescumason2Gelli care era căsătorit cu o româncă l-a desemnat drept moştenitor masonic pe Constantin Bartolomeu Săvoiu, care a fost dat afară din Marea Lojă Naţională a României, singura masonerie recunoscută oficial din străinătate.

Interesant este că moştenirea financiară şi masonică a lui Gelli a ajuns pe mâinile a doi români.

După cum indică informaţiile FLUX 24, Stănculescu era membru al masoneriei lui Săvoiu. Acesta a emigrat înainte de 1989 în Franţa. Perioada emigrației la Paris are multe necunoscute, printre care și legăturile cu cetățeni italieni care l-au folosit în diverse tranzacții. Nu este deloc clar cum a ajuns general al Armatei Române cu toate că nu a fost cadru activ.

Gelli a avut multe afaceri controversate în România după 1990, numele său fiind legat şi de afacerea Jimbolia prin care s-a făcut trafic de carburanţi în fosta Iugoslavie.

Numele lui Bartolomeu Săvoiu a apărut şi în dosarul fostului judecător CCR, Toni Greblă.

Despre Săvoiu s-a speculat că ar fi fost agent CIE, securitatea externă, în Franţa, înainte de decembrie 1989.

În anul 1971, Marele Maestru al GOI, Lino Salvini, îi încredințează lui Gelli sarcina de a constitui Loja Propaganda Due (P2) cu posibilitatea de a face inițieri secrete, iar cei inițiați să nu figureze în registrele GOI.

Relația cu Masoneria italiană îl propulsează în cele mai înalte cercuri unde devine Venerabil al Lojei Propaganda Due. În 1973 când dictatorul Juan Domingo Peron revine în Argentina și preia puterea, îi conferă cea mai înaltă distincție a statului argentinian, Marea Cruce a Ordinului San Martin, numindu-l pe Gelli consilier economic onorific la Ambasada Argentinei din Italia.

În anul 1976, Loja P2 este declarată ilegală, datorită conexiunilor mafiote și dezvălurile scandaloase privind afacerile în care erau implicați membrii lojei, iar Licio Gelli este suspendat din activitatea masonică pe o perioadă de trei ani.În anul 1979, Gelli este acuzat de legături intense pe linie de afaceri cu țările comuniste, cum ar fi URSS sau România.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...