spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăhighlightBăsescu aruncă BOMBA despre JURNALIŞTII TURNĂTORI la diferite instituţii

Băsescu aruncă BOMBA despre JURNALIŞTII TURNĂTORI la diferite instituţii

-

Dan Voiculescu ştia foarte bine că mai devreme sau mai târziu va răspunde pentru banii furaţi de la Crescent, de la statul român. Bani cu care a fost ajutat şi de jurnalişti cunoscuţi care aveau firme şi făceau parte din trustul familiei Voiculescu. Cred că ei nu vor fi vreodată atinşi pentru că între timp au devenit turnători la diferite instituţii şi au dobândit statut de persoane protejate, a afirmat luni seară la România TV fostul preşedinte Traian Băsescu.

- Reclama -

Băsescu se referă la jurnalişti care aveau firme şi au făcut afaceri cu Dan Voiculescu şi Crescent.

Doi jurnalişti au fost pomeniţi public în astfel de tranzacţii: Cătălin Tolontan şi Gabriela Vrânceanu Firea, în prezent Primarul General al Capitalei.

Fostul şef al statului spune că jurnaliştii respectivi între timp au devenit turnători la diferite instituţii şi au dobândit statut de persoane protejate

Compania Convergent Media SRL, care publica ziarul Gazeta Sporturilor si www.gsp.ro , detinuta actualmente de cele doua fiice ale lui Voiculescu Dan si condusa de Catalin Tolontan a fost finantata cu milioane de dolari din conturile firmei Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd firma Securitatii lui Nicolae Ceausescu al carei reprezentant in Romania era Voiculescu Dan, condamnat in dosarul ICA la 10 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani, scrie media despre implicarea lui Tolontan.

Băsescu a mai dezvăluit că o firmă condusă în 2007 de Gabriela Vrânceanu Firea împrumuta de la Crescent, sub semnătura sa, 1,8 milioane de dolari şi 400.000 de euro.

„Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul”, a comentat la vremea respectivă Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, anexând copii ale documentelor invocate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img