Home Dezvaluiri Masacru la Doi și un Sfert

Masacru la Doi și un Sfert

0

Unitatea de Protecţie Internă (UPI) va deveni funcţională la două luni de la publicarea ordonanţei prin care se înfiinţează, noua structură urmând să aibă 1.800 de angajaţi, în loc de 2.500 câţi are actualul Departament de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), au declarat, pentru News.ro, surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care au precizat că din salariile angajaţilor UPI va dispărea sporul anticorupţie, de 30 la sută, existent acum la DIPI.

Unitatea de Protecţie Internă (UPI) va avea 1.800 de angajaţi, în loc de 2.500 câţi are Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) în prezent, au declarat, pentru News.ro, surse din MAI.

Aproximativ două luni va dura de când se publică ordonanţa de înfiinţare a UPI până când se finalizează concursurile şi unitatea devine funcţională, au mai spus sursele citate.

Ele au precizat că noii lucrători vor fi testaţi cu detectorul de minciuni atât la angajare, cât şi de fiecare dată când apar suspiciuni. Aceleaşi surse au mai declarat că vor fi verificaţi de SRI cei care vor organiza concursurile de angajare.

De asemenea, deoarece noua structură va fi militarizată, din salariile angajaţilor UPI va dispărea sporul anticorupţie, de 30 la sută, existent la nivelul DIPI, au precizat sursele citate.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, luni, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care desfiinţează Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi înfiinţează o nouă structură, Unitatea de Protecţie Internă (UPI).

„În subordinea Ministerului Afacerilor Interne se înfiinţează Unitatea de Protecţie Internă ca structură specializată, cu personalitate juridică, care desfăşoară activităţi de identificare, contracarare şi înlăturare a ameninţărilor, vulnerabilităţilor şi factorilor de risc la adresa informaţiilor, patrimoniului, personalului, misiunilor, procesului decizional şi capacităţii operaţionale ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a celor care pot duce la tulburarea gravă a ordinii publice”, se arată în ordonanţa de urgenţă supusă consultării publice.

Ad

Exit mobile version