spot_img
5.9 C
București
sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăDezvaluiriMĂRTURIE ȘOC: Verdictul lui Adrian Năstase a fost SCHIMBAT

MĂRTURIE ȘOC: Verdictul lui Adrian Năstase a fost SCHIMBAT

-

Gigi Becali a făcut dezvăluiri ezplozive joi seară la B1 TV la emisiunea lui Silviu Mănăstire. El pretinde că a aflat aceste informații de la verișoara sa decedată, Sofica Dumitrașcu, fost judecător la Înalta Curte.

- Reclama -

Adrian Năstase a mărturisit recent că fostul președinte Traian Băsescu i-ar fi spus că condamnarea sa a fost decisă de fostul prim adjunct la SRI, Florian Coldea.

Becali a dat de înțeles că fostul premier primise în primă fază o pedeapsă la închisoare cu suspendare.

INTEGRAL EMISIUNEA:

La întrebarea jurnalistului Dan Andronic dacă verdictul în cazul Năstase era altul, dar a fost schimbat, Gigi Becali a răspuns afirmativ.

„A venit cineva din exterior… Nu a depins numai de Livia Stanciu. Ei au stabilit dinanite… stai domne să vedem ce verdict dau. Ei aveau scrisă deja, numai să nu se certe. Când s-a ajuns în camera de deliberare nu s-a mai recunoscut. Au schimbat verdictul care era deja scris. Era condamnare cu suspendare. A fost schimbat verdictul care fusese dat deja cu o zi înaite. Verișoara mea a spus: Băi Gigi, mi-a venit ameţeala şi nu mai vedeam. Am crezut că visez”, a spus Becali.


„Ştiu puţin mai mult, dar nu pot să dau nume. Asta mi-a spus verişoara mea. Jur cu mâna pe Biblie, pentru că asta mi-a spus ea”, a mai spus Becali conform Evenimentul Zilei.

„Înainte să moară, verişoara mea mi-a spus: băi, Gigi, vreau să mă apuc să vorbesc, să spun tot. A supărat-o un procuror. Băi Sofica, tu nu te uita la mine, că eu aşa m-am rutinat de 15-20 de ani. O să poţi să duci presiunea, că e greu. Imaginează-ţi cum vei fi chemat pe la televiziuni şi să vorbeşti. Poţi? Ea: de ce să nu pot, spun adevărul. Eu i-am spus că o să aibă presiune mare de tot”, a mai adăugat Becali.

În aceași discuție, Becali l-a acuzat pe Dan Andronic că nu vrea să facă nimic împotriva lui Băsescu, referindu-se la seara prezidențialelor din 2009, dorind să-i rămână loial. Jurnalistul i-a spus că poate merge oricând la detectorul de minciuni. „Merg oricând la detectorul de minciuni și îmi puteți pune această întrebare și oricare alta”.

DIALOGUL ÎNTRE GIGI BECALI ȘI DAN ANDRONIC:

Becali: Eu îl apreciez pe Dan ca om și îi mulțumesc că măcar acum, în al 12-lea ceas, să ne spună adevărul ca măcar să știm ce se întâmpla pe vremea aia. El știe mai bine decât toți. Eu știu doar ce îmi spunea mie Sofica Dumitrașcu, Dumnezeu să o ierte. De exemplu, știu cum a fost condamnat Năstase, dar mi-e frică să zic, știu cum i s-a cerut să fie achitat primarul de la Cluj, Sorin Apostu. I s-a cerut ei să fie achitat. Eu spun ce mi-a spus mie Sofica, n-am nicio probă. Eu v-am spus că i s-a cerut și aia a supărat-o și i-a dat pedeapsă mai mare din cauza asta. Cum a fost condamnat Năstase mi-e frică să zic. Ce vreți să fac acum, să le iau eu pe toate în cârcă în țara asta?

Andronic: Este adevărat că a venit cineva să le spună să voteze într-un anumit fel în completul de cinci?

Becali: Nu pot să spun. A fost altfel. Nu spun nici nu, nici da, că trebuie să povestesc tot cum s-a întâmplat. Trebuie să povestesc de la A la Z, ce s-a întâmplat și cu o zi înainte, că nu s-a înâmplat doar în camera de deliberare, s-au întâmplat cu o zi înainte mai multe lucruri.

Andronic: Exista un alt verdict în cazul Năstase și a fost schimbat?

Becali: Cam așa ceva.

Andronic: Spuneți că e bine că eu spun lucrurile astea, ca lumea să afle. Pe același principiu, nu e bine ca și dumneavostră să spuneți ca lumea să afle?

Becali: Păi da, dar stai puțin, că mai au încă putere. O să trebuiască să luăm puterea ca să putem să vorbim.

(…)
Mănăstire: Erau judecătorii de la Înalta Curte presați de către oameni din structurile speciale ale statului să dea decizii într-o parte sau în alta?

Becali: Cred că da.

Mănăstire: Erau șantajați sau cum puteau fi convinși? Dacă ești judecător și ești puternic pe meseria ta și ai frică de Dumnezeu, cine să te întoarcă din judecata ta?

Becali: În dosarul ”Valiza”, al meu, doi judecători au vrut să facă opinie separată și a început să spună Livia Stanciu și cu Francesca Vasile că pune pe stâlpii de la Înalta Curte că sunt corupți.

Mănăstire: Cine a zis asta, fosta președintă a Înaltei Curți?

Becali: Da, da. Își rupea părul din cap dacă nu făcea ca ea. Țipa, urla.

Andronic: Cumva vă referiți tot la Livia Stanciu în cazul lui Adrian Năstase?

Becali: Păi tot ea a fost. Dar nu a depins numai de ea atunci.

Andronic: Deci a venit cineva din exterior și a pus presiune pe judecători?

Becali: Ei stabiliseră înainte și o aveau scrisă, doar ca să nu se certe. După aia, când s-a ajuns în camera de deliberare nu s-a mai recunoscut.

Andronic: Deci au schimbat verdictul pe care deja îl aveau scris?

Becali: Da.

Andronic: Și era verdict de achitare în cazul lui Adrian Năstase sau condamnare cu suspendare?

Becali: Nu era achitare. Era cu suspendare.

Andronic: Deci a fost schimbat verdictul pe care judecătorii îl stabiliseră înainte de a intra în camera de deliberare.

Becali: Păi da, și verișoara mea mi-a zis: «Băi Gigi, în viața mea nu m-am simțit atât de prost».

Andronic: Nu știu dacă vă dați seama, dar ați spus niște lucruri importante și vreau să vă felicit pentru curaj.

Becali: Mi-a zis «Gigi, mi-a venit amețeală. Colegi cu care am stat ani de zile să nu mai recunoască? Și am zis că visez, m-a luat leșin și am semnat ca ei și gata, am plecat să scap mai repede de acolo».

Andronic: Deci, înainte de camera de deliberare, că vreau să fiu foarte exact…

Becali: Hai, gata Dane, gata! Înainte, neînainte, gata.

Andronic: Nu vreau să se înțeleagă altceva pentru că lucrurile sunt foarte importante și, până la urmă, vorbim de viața unui om.

Becali: Dacă vrei să vorbim de viața unui om, vorbim de cei doi soți care au fost condamnați în cazul lui Năstase. Femeia nu avea nicio legătură, doar că era acționar.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img