spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăDezvaluiriFlorian Coldea, aventuri în Sudan

Florian Coldea, aventuri în Sudan

-

Jurnalistul Dan Andronic a făcut joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1, noi dezvîluiri despre alegerile prezidențiale din 2009. 

- Reclama -

Vorbind despre noaptea scrutinului de atunci când persoane importante din instituțiile de forță, precum Laura Codruța Kovesi sau George Maior, se aflau acasă la Gabriel Oprea, Andronic a susținut că fiecare dintre aceștia aveau un motiv să fie acolo. În acest context, jurnalistul a vorbit despre amenințările pe care le-au primit aceștia dacă Mircea Geoană ar fi ajuns președinte.

”Era un moment politic, era noaptea alegerilor prezidențiale, nu sărbătorea nimeni, nu era cu șampanie, Kovesi nu a stat la masă cu Onțanu, deci nu a fost o chermeză. (…)Lucrurile au început să mi se pară în neregulă în momentul în care am documentat puțin mai mult zona de stat paralel și când am început să înțeleg, și ca urmare a unor experiențe personale, cam ce se întâmplă în mod real. (…)Toți oamenii de acolo aveau un motiv să fie acolo. Despre Laura Codruța Kovesi, Mircea Geoană spusese cu trei-patru zile înainte că o schimbă, pentru că fusese numită împotriva unei decizii a CSM și împotrvia unui raport nefavorabil al CSM-ului.  Lui Coldea i-au spus că îl trimit ambasador în Sudan, la mișto. Nu există român care să-și dorească să fie ambasador în Sudan. Am informații foarte sigure. Era în Sudan când i s-a transmis lucrurl ăsta. I s-a transmis pe căi indirecte. Știau și ei că sunt sub ascultare. Gabriel Oprea fusese amenințat direct că i s-a pregătit o celulă la Rahova de către gruparea Voicu. Neculai Onțanu, la fel. Eu am fost amenințat prin SMS de către un lider PSD că mă mănâncă pușcăria dacă câștigă Geoană, în 2009. Eu vreau să descriu o situație, o atmosferă. Eu nu vreaă să arăt cu degetul, a declarat Dan Andronic.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...