Acasă#regelemihaiMărturia unei călugărițe de la căpătâiul Regelui Mihai

Mărturia unei călugărițe de la căpătâiul Regelui Mihai

-

Ultimele patru luni din viața Regelui Mihai au fost foarte grele.Stătea doar în pat în ultimele patru luni. Vorbea cuvinte neînțelese. Existau nopți când nu dormea și atunci îi citeam rugăciuni, iar el asculta. Alteori, ar fi pornit la plimbare și de aceea trebuia să fim acolo cu el, să avem grijă să nu cadă și să se lovească. Când încă mai putea să umble, se folosea de un cadru metalic, dar trebuia să fim lângă el. Alteori, Regele vorbea în franceză cuvinte doar de el știute”, apune una din călugărițele care au stat la căpătâiul Regelui Mihai, scrie Evenimentul Zilei.

Măicuțe de la Mănăstirea de la Tăuți din comuna Florești, județul Cluj, l-au îngrijit pe Regele Mihai I al României până în ultima clipă a vieții sale. Măicuțele asigurau serviciul religios pe lângă Casa Regală și au fost chemate la reședința Regelui Mihai, de la Aubonne, Elveția, în noiembrie 2016. Ele au rămas acolo până la decesul ultimului monarh al României.

Mihai I suferise și o operație la gât, pentru extirparea unei tumori, undeva prin vara anului 2016. Despre această operație nu a existat nici o informație în spațiul public.

În ultima seară de viață s-a simțit mai bine. Spre dimineață, a început să se simtă foarte rău și au fost chemați medicii, care au instalat un aparat cu care a fost ajutat să respire. Nu a mai  durat mult și, în jurul orei 13, a decedat”, a mai spus călugărița.

A fost dorința Regelui să fie îngrijit de călugărițe. Noi am ajuns acolo, fiind rugate să mergem de IPS Andrei, mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului. Am dat ascultare. Stăteam lângă Majestatea Sa, zi și noapte. Una, ziua și alta, noaptea. Nu îl lăsam singur nicio secundă. În prima parte, Regele a umblat ajutat de un cadru, apoi s-a deplasat tot mai greu, iar la final a fost imobilizat la pat”, a povestit una dintre maicile care l-au îngrijit pe Rege și care nu vrea ca numele său să fie făcut public, mai scrie Evz.ro.

Măicuțele noastre i-au aprins lumânarea, cum este obiceiul, atunci când moare cineva. Mai stau acolo până pe data de 20, ca să ajute la rezolvarea tuturor treburilor administrative”, mai spune călugărița, care a stat zi și noapte alături de regele Mihai.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...