spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăhighlightMĂRTURIA LUI LIVIU MIHAIU LA DNA: Știa că SOV face aranjamente să...

MĂRTURIA LUI LIVIU MIHAIU LA DNA: Știa că SOV face aranjamente să fie numit, dar a aflat după numire că s-ar fi dat și bani

-

Liviu Mihaiu le-a spus procurorilor DNA că ştia de la Sorin Ovidiu Vîntu de aranjamentul pe care îl va face pentru numirea sa ca guvernator al Deltei Dunării, dar că abia după numirea sa a aflat că s-au dat şi bani pentru acest lucru, potrivit motivării deciziei de arestare la domiciliu a lui Bogdan Olteanu, transmite news.ro.

Judecătorul Angela Dragne reţine, în motivarea deciziei, aspecte esenţiale din declaraţia dată de Liviu Mihaiu la DNA, în calitate de martor.

- Advertisement -

“Martorul Mihaiu Liviu a arătat că a fost întrebat de Vîntu dacă vrea să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării. Întrucât Mihaiu Liviu a fost de acord, Vîntu i-a spus că va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tăriceanu i-a spus că va fi numit guvernator. Martorul a precizat că: «Vântu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implică acest lucru». Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat că Vântu a dat bani pentru această numire”, potrivit documentului citat.

Procurorii au arătat în faţa instanţei că, iniţial, Liviu Mihaiu nu a fost mulţumit de acest aranjament, din punct de vedere financiar, respectiv pentru că pierdea funcţiile pe care le avea atunci, cea mai importantă fiind cea de director editorial la Radio Guerrilla, care presupunea un salariu mai mare decât cel de guvernator al Deltei Dunării.

- Advertisement -

Ulterior discuţiilor pe care le-a avut cu Vîntu, Liviu Mihaiu a acceptat, iar la solicitarea omului de afaceri, ieşirea din acţionariat a lui Mihaiu s-a realizat într-un termen foarte scurt, se mai arată în documentul citat.

Un martor audiat de procurori a arătat, în declaraţia dată la DNA, că ”după destituirea lui Liviu Mihaiu din funcţia de guvernator al Deltei Dunării, Vîntu a fost extrem de supărat, context în care ar fi spus că a pierdut un milion de euro sau că l-a costat un milion de euro, ceva de genul acesta”.

Ionuţ Adrian Eftime, martorul cheie din dosarul lui Bogdan Olteanu, le-a spus procurorilor că în 2008 i-a dat lui Bogdan Olteanu, la sediul central al PNL, un million de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Eftime a fost testat cu detectorul de minciuni, rezultând că acesta nu are un comportament simulat, mai arată judecătorul care a dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Olteanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img