spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăExterneMartin Schulz, contracandidatul SPD pentru Merkel

Martin Schulz, contracandidatul SPD pentru Merkel

-

Reprezentanţii SPD l-au nominalizat marţi seara pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, pentru a candida în alegerile generale din septembrie 2017 împotriva conservatoarei Angela Merkel pentru poziţia de cancelar al Germaniei, transmite Reuters.

Social-democraţii germani vor vota duminică nominalizarea lui Schulz, care va prezenta şi programul de guvernare propus de SPD.

De asemenea, formaţiunea a decis ca Sigmar Gabriel să-l înlocuiască pe Frank-Walter Steinmeier la conducerea ministerului de Externe.

Sigmar Gabriel a argumentat că alegătorii germani îl asociază cu ”marea coaliţie” dintre SPD şi CDU şi nu ar avea prin urmare cele mai mari şanse în cursa împotriva cancelarului Angela Merkel.

Iniţial, Martin Schulz urma să devină şeful diplomaţiei germane îl locul lui Steinmeier, care va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei, însă o candidatură pentru poziţia de cancelar ar distruge şansele acestuia de a se alătura cabinetului Angelei Merkel.

Martin Schulz a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

Germanii vor organiza în septembrie 2017 alegeri generale.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...