spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăDezvaluiriANALIZĂ: Creșterea economică va fi la jumătate din estimarea Guvernului

ANALIZĂ: Creșterea economică va fi la jumătate din estimarea Guvernului

-

România va avea anul acesta o creştere economică de cel mult 3% pe fondul situaţiei geopolitice actuale, al creşterii gradului de protecţionism pe pieţele din UE, al problemelor existente între Rusia şi Ucraina cu repercursiuni negative în fluxurile comerciale, dar şi al pierderii unor relaţii comerciale cu anumite state din Orientul Mijociu, potrivit lui Rareş Măcinică, managing director al Lagermax AED România, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

Guvernul și-a bazat draftul de buget pe o creștere economică de 5,2%.

“Eu cred că anul acesta vom avea o creştere economică de cel mult 3%, iar restul de 2% (Comisia de Prognoză a îmbunătăţit pe 20 ianuarie estimarea de creştere economică pentru 2017 de la 4,3% la 5,2%- n. red.) poate doar dacă mergem la biserică şi ne rugăm permanent. Când spun acest lucru mă bazez un pic pe situaţia geopolitică actuală. În industria noastră creşte foarte mult gradul de protectionism al pieţelor din Uniunea Europeană. Deja Germania şi Franţa au introdus legi care defavorizează transportatorii români. În plus, Belgia a introdus obligativitatea ca şoferul să nu mai doarmă în cabina maşinii,ci la hotel. Acest lucru a determinat creşterea costurilor.”, spune Rareş Măcinică.

În acelaşi timp, problemele existente între Rusia şi Ucraina influenţează negativ fluxurile comerciale. “Au fost mari probleme în a aproviziona corect uzinele producătorilor de componente şi de maşini din Moscova şi din regiunile apropiate, din cauza situaţiei din Ucraina.”

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...