spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăExterneMarș la Budapesta de 15 martie: 200.000 de oameni

Marș la Budapesta de 15 martie: 200.000 de oameni

-

Marşul pentru pace iniţiat de Forumul Cooperării Civile (CÖF) pentru data de 15 martie nu este împotriva nimănui, ci este organizat pentru susţinerea Ungariei – a declarat fondatorul CÖF marţi, la Budapesta, în cadrul unei conferinţe internaţionale de presă. La marş sunt aşteptaţi în jur de 200.000 de persoane, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Potrivit lui László Csizmadia, indiferent de apartenenţa politică, organizatorii se bazează pe participarea la eveniment a tuturor celor care doresc o viaţă sigură pentru femeile, mamele şi copiii maghiari.

- Advertisement -

El a adăugat că, împreună cu prietenii lor polonezi care vin la marş, transmit Europei că popoarele din Europa Centrală sunt foarte sensibile la libertatea şi la independenţa lor.

Zoltán Lomnici jr., purtătorul de cuvânt al CÖF, a subliniat că Marşul de pace – precum şi cele din anii precedenţi – va fi o demonstraţie a forţei, a unităţii şi a demnităţii prin care se va declara angajamentul faţă de ţară şi naţiune. De asemenea, organizatorii doresc să demonstreze că vor apăra împotriva adversarilor interni şi externi rezultatele obţinute în ultimii opt ani.

- Advertisement -

El consideră că Marşul pentru pace provoacă îngrijorare mare în rândul eşichierului politic de stânga pentru că o victorie a forţelor naţionale la alegeri ar putea zgudui din temelii forţele care lucrează împotriva naţiunii. Miza alegerilor parlamentare din 8 aprilie este dacă Ungaria va rămâne maghiară sau va deveni o ţară de imigranţi, a afirmat Zoltán Lomnici jr.

Politologul Tamás Fricz a atras atenţia că, faţă de primul Marş pentru pace de acum şase ani, situaţia nu s-a schimbat deoarece, din nou, trebuie să-şi apere suveranitatea naţională şi stilul de viaţă maghiar faţă de forţele externe şi interne. În opinia sa există un pericol mai mare decât în 2012. Elita financiară globală este preocupată de desfiinţarea naţiunilor şi de dezvoltarea unei ordini mondiale globale a cărei parte integrantă este promovarea migraţiei, a declarat acesta.

Răspunzând la o întrebare, László Csizmadia a declarat că, potrivit estimărilor, la Marşul pentru pace se aşteaptă participarea a aproximativ 200.000 de persoane, din care peste 1.000 de polonezi. El consideră foarte valoroasă susţinerea de către Fidesz a evenimentului. Acesta a menţionat că ar dori ca şi alte companii mari, cum e MVM Group ( Compania Ungară de Electricitate) să asigure resurse pentru activitatea de caritate a CÖF.

Răspunzând tot la o întrebare, András Bencsik, redactorul şef al săptămânalului Magyar Demokrata consideră un succes faptul că pe baza unei propuneri anterioare ale sale, Fidesz este mai puţin preocupată în comunicarea sa de miliardarul american Soros György. Juranlistul consideră că susţinerea din ce în ce mai mare a partidului se datorează şi acestui fapt.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img