spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneUn marș în memoria lui Boris Nemțov se va desfășura duminică în...

Un marș în memoria lui Boris Nemțov se va desfășura duminică în centrul Moscovei

-

Opoziția rusă a primit din partea primăriei Moscovei autorizația să desfășoare duminică un marș în centrul orașului în memoria lui Boris Nemțov, asasinat vineri noaptea în apropierea Kremlinului, transmite AFP, relatează Agerpres. Mitingurile opoziţiei ruse din afara capitalei vor avea loc aşa cum s-a stabilit, însă cel de la Moscova va fi înlocuit cu un marş funerar în memoria lui Boris Nemţov, asasinat în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat copreşedintele partidului RPR-PARNAS, Mihail Kasianov, citat de Sputnik.

De asemenea, un responsabil al administrației locale a confirmat că traseul aprobat pentru acest marș, la care ar putea participa zeci de mii de persoane, cuprinde și podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră), unde Nemțov a fost împușcat mortal de un individ necunoscut ce a deschis focul asupra lui dintr-o mașină.

- Advertisement -

Între timp, sute de locuitori ai Moscovei continuă să vină să depună flori la locul asasinatului, unde s-a format deja un mic munte de flori. ‘Era un om foarte bun, talentat, simplu. Este o mare pierdere, o tragedie oribilă. Ne aflăm în fața unui asasinat politic foarte grav’, a spus vizibil emoționat în fața presei Grigori Iavlinski, fondatorul partidului liberal Iabloco.

Nemțov a fost ucis la câteva ore după ce, în timpul unei dezbateri radiodifuzate, a lansat un apel pentru participarea duminică la un marș împotriva președintelui Vladimir Putin și a politicii acestuia de susținere a insurgenților proruși din Ucraina.

- Advertisement -

În urma asasinatului, președintele Putin a afirmat prin biroul său de presă că această crimă este o provocare și a promis că va conduce personal ancheta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img