MARIUS SCRECIU: „MODERNIZĂM O NOUĂ ZONĂ A SEVERINULUI”

0

Au început lucrările de modernizare a zonei cuprinse între străzile C. D. Ionescu – Danubius – Kogălniceanu – Cicero, la blocurile XF9, XF9A, XF10, XF11, XF12, XF13, XF14, XF15, XF16, XF18, investiție pe care primarul Severinului a verificat-o astăzi împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

O nouă parcare, prinde contur, în Severin

„Refacem aici întreaga suprafața carosabilă, reabilităm Aleea Mărgăritarului, realizăm două parcări cu 256 locuri, trotuare, rețea de evacuare a apelor pluviale și amenajăm spații verzi cu sistem de irigații. Am putea spune că este o zonă pe care o reabilităm, nu doar creăm o nouă parcare. Vorbim de zona blocurilor XF. Refacem infrastructura atât în parcări, cât și pe trotuare. Cetățenii așteptau demult aceste investiții: de la asfaltare, gaze, parcare. Este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de lei. Lucrările avansează: mâine începem lucrările la canalizare, apoi se va interveni cu gazele. În ceea ce privește gazele, vom interveni pe două paliere: C.D. Ionescu și Kogălniceanu. O mare parte din parcările din municipiu a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

„Am putea spune că este o zonă pe care o reabilităm, nu doar creăm o nouă parcare. Vorbim de zona blocurilor XF. Refacem infrastructura atât în parcări, cât și pe trotuare. Cetățenii așteptau demult aceste investiții: de la asfaltare, gaze, parcare. Este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de lei. Lucrările avansează: mâine începem lucrările la canalizare, apoi se va interveni cu gazele. În ceea ce privește gazele, vom interveni pe două paliere: C.D. Ionescu și Kogălniceanu. O mare parte din parcările din municipiu a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, căruia îi mulțumesc pe această cale.”, declară primarul Marius Screciu.

Valoarea lucrărilor se ridică la 2.894.994 lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul local.

„Modernizarea acestei zone face parte din Strategia de urbanizare a municipiului Drobeta Turnu Severin, dezvoltată în ultimii ani și care urmărește creșterea calității vieții locuitorilor din fiecare cartier”, mai spune Screciu.