MARIUS BUDĂI, DEZBATERE DESPRE MAJORAREA PENSIILOR LA DROBETA TURNU SEVERIN

0

Ministrul Muncii din Guvernul PSD, Marius Budăi, a participat la Drobeta Turnu Severin, la o dezbatere cu privire la majorarea pensiilor cu 40% care ar fi trebuit să intre în plată de la 1 septembrie, potrivit legii promovată și adoptată de PSD. La întrunire au participat reprezentanții asociațiilor de pensionari din Mehedinți, evenimentul fiind organizat de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.


Dezbaterea s-a bazat pe cifre exacte prezentate de Marius Budăi, care a expus situația actuală, dar a și acuzat lipsa de viziune și incapacitatea Guvernului PNL de a gestiona situația economică astfel încât, măsurile privind creșterea pensiilor, a alocațiilor și a salariilor profesorilor să intre în vigoare așa cum au fost stabilite.


”Sunt bani (n.r. pentru majorarea pensiilor cu 40%), dar trebuie ca justiția socială, redistribuirea rezultatului financiar dintr-o țară să se facă într-adevăr just și să existe justiție socială, să există redistribuire a resurselor într-un mod corect.”, le-a transmis Marius Budăi celor prezenți la întâlnire.
Pentru a-și argumenta afirmațiile, Marius Budăi a arătat printre altele, că Guvernul PNL a micșorat numărul de ministere față de PSD, de la 28 la 16, dar a majorat cheltuielile de bunuri și servicii cu 13 miliarde lei față de ceea ce a făcut PSD în 2019.