spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăExterneMarine Le Pen și Emmanuel Macron în turul doi al prezidențialelor: LIVE...

Marine Le Pen și Emmanuel Macron în turul doi al prezidențialelor: LIVE VIDEO PARIS

-

Emmanuel Macron (centru) cu 23,7% și Marine Le Pen (extrema dreaptă) cu 22% s-ar fi calificat în turul doi al alegerilor prezidențialelor din Franța , conform unui sondaj difuzat duminică seară de BFMTV.

Conform unui alt sondaj Kantar Sofres Onepoint pentru Le Figaro, Emmanuel Macron și Marine Le Pen au ambii circa 23 %.

Emmanuel Macron se află în frunte cu 23,7% conform unui sondaj Ipsos/Sopra Steria pentru France Télévisions și Radio France*. Marine Le Pen ar fi obținut 21,7%.

Marine le Pen a luat cu un milion de voturi mai mult ca la precedentele prezidențiale.

Rezultatele sondajelor sunt parțiale.

Candidatul dreptei, Francois Fillon, se află la egalitate pe locul 3 cu Jean Luc Melenchon (extrema stângă), ambii creditați cu 19,5%.

Candidatul socialiștilor a luat circa 6%.Benoît Hamon, estimat între 5% şi 6%, obţine cel mai slab scor al socialiştilor din 1969 încoace.

Turul doi urmează să aibă loc pe 7 mai. Prezența la vot a fost de circa 77%. 

Favorit al acestui duel final, Emmanuel Macron, fost ministru al economiei în vârstă de 39 de ani, o devansează cu 23-24% pe Marine Le Pen, 48 de ani, creditată cu 21,8-22% din voturi, potrivit estimărilor a trei sondaje de opinie.

Candidatul dreptei François Fillon, a cărui campanie a fost afectată de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor rude, s-a clasat la mică diferență de candidatul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, (19-20,3 % față de 19,5-20 %), care a avut o ascensiune remarcabilă în ultimele zile de campanie.
Mai mulți susținători ai lui François Fillon au cerut imediat ca în turul al doilea să nu i se acorde votul candidatei FN, Marine Le Pen.

Candidatul socialist, Benoît Hamon, înfrânt drastic cu 6% din voturi potrivit sondajelor, a admis o „sancțiune istorică” pentru partidul său și a cerut să se voteze Macron.

Turul al doilea al prezidențialelor este prevăzut la 7 mai cu preluarea funcției în scurt timp pentru un mandat de cinci ani. Alegeri parlamentare sunt apoi programate în iunie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img