Marele Blat pentru Ciordache și useristul Dircă

0
90

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

Plenul celor două Camere l-a votat azi ilegal pe noul președinte al Consiliului Legislativ, Florin Iordache, în disprețul legii 73/1993 și cu complicitatea tuturor părților implicate. Un abuz de proporții care pare să marcheze intrarea în epoca în care nu se mai respectă legile nici măcar de către parlamentul care le-a creat.

Legea de funcționare a Consiliului Legislativ nr.73/1993 prevede la art.9: ”Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a câte trei propuneri ale birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul comisiilor juridice reunite. Aceştia îşi exercită atribuţiile de la data depunerii, în mod individual, a jurământului prevăzut la alin. (3) în faţa preşedinţilor celor două Camere. ”

Majoritatea senatorilor și deputaților este în acest moment de cca. 233 de voturi (posibil modificată ușor de recente demisii). Dacă legea nu s-ar fi referit la majoritatea absolută ar fi specificat ”votul majorității deputaților și senatorilor prezenți” așa cum se stipulează în alte legi și regulamente.

Florin Iordache, ca președinte, și senatorul USR George Edward Dircă, devenit preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare, au fost aleși cu 185, respectiv 174 de voturi, adică vreo cîteva zeci bune de voturi sub prag.

În iunie 2001, reamintim, precedentul președinte al C.L., Dragoș Iliescu, a fost votat regulamentar, cu 249 de voturi, adică peste majoritatea absolută.
Contactat de Inpolitics, perdantul Augustin Zegrean a recunoscut, senin, că uitase de această prevedere a legii 73 și spune că nu are de gînd să protesteze public ”pentru că sunt destui în Parlamentul României care ar trebui să o facă. Suntem în epoca nebunilor” a conchis fostul șef al CCR.

Și mai șocant e că pînă la această oră, niciun partid ori politician nu a ridicat problema fraudei din parlament. Blat total?