Alianță PSD-USR la Consiliul Legislativ: Florin Iordache-președinte, senator USR-șef al Secției de Evidență

0
92

Social-democratul Florin Iordache a devenit noul șef al Consiliului Legislativ după ce a obținut, marți, 185 de voturi ”pentru”, în ședința plenului reunit la Senatului și Camerei Deputaților. Potrivit unor surse politice, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ar fi câștigat la votul din Parlament dacă cei de la USR ar fi respectat înțelegerea cu PNL și l-ar fi susținut cu toții. La schimb, social-democrații l-au susținut pe George Edward Dircă, de la USR, pentru funcția de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ, transmite b1.ro

La ședința de plen de marți au fost prezenți 240 de parlamentari, iar pentru șefia Consiliului Legislativ au existat 228 de voturi valabil exprimate.

Astfel, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, susținut de PSD, a obținut votul favorabil din partea a 185 de aleși, în timp ce alți 43 au votat „împotrivă”.

Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, susținut de liberali, a înregistrat 41 de voturi „pentru” și 187 de voturi „împotrivă”, în timp ce al treilea candidat, Ionuț Duli Mazâlu, propus de USR, a contabilizat 2 voturi „pentru” și 226 de voturi „împotrivă”.

Pe de altă parte, funcția de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost câștigată de senatorul USR George Edward Dircă.

Aici, din cei 240 de parlamentari prezenți, au existat 191 de voturi valabil exprimate, iar potrivit surselor citate, social-democrații ar fi votat cu Dircă.

Liderul USR, Dan Barna, a susţinut că mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este ”o sfidare la adresa oricărui român cinstit”. ”Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente”, susţine Barna, afirmând că pentru asta, Iordache ”a fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român”.