spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăBasarabiaManifestația unionistă din Piața Universității a fost pregătită, corturile au fost aduse...

Manifestația unionistă din Piața Universității a fost pregătită, corturile au fost aduse din Suedia

-

Militanţii unionişti au înnoptat în Piaţa Universităţii, în cele circa 50 de corturi care au fost amplasate, urmând ca manifestaţia să fie reluată duminică dimineaţă, liderul Platformei Unioniste ”Acţiunea 2012”, George Simion estimând la 200 numărul celor care vor dormi în piaţă.

Simion a spus că ”Acţiunea 2012” a pregătit din vreme evenimentul. ”Corturile le avem de la filiala noastră din Suedia care le-a luat gratis de la organizatorii unui festival de acolo care altfel le-ar fi aruncat”, a spus George Simion. Acesta a estimat la 200 numărul persoanelor care-şi vor petrece noaptea în Piaţa Universităţii, transmite news.ro.

- Advertisement -

Ideea asta mi-a încolțit în august, când Gabi Ursescu și filiala noastră din Suedia a adunat de la un festival de muzică corturile rămase. Pe un drum anevoios (prima oară au ajuns la Iași, api la noi la sediu), le-am primit și am zis că, în afară de marșul clasic vom face și un sit-in(ăsta e cuvântul de prin vest) la Universitate, a scris Simion pe facebook.

simiOrganizatorii le-au cerut participanţilor să încheie manifestaţia la ora 23 pentru a se odihni pentru reluarea ei duminică dimineaţa până când vor fi primiţi de către premierul Dacian Cioloş. De asemenea, li s-a cerut să nu consume băuturi alcoolice în zona protestului. Organizatorii continuă să le aducă manifestanţilor ceai cald şi pături pentru a rezista frigului de peste noapte.

- Advertisement -

”Suntem pregătiţi să stăm în piaţă şi până pe 1 decembrie, până ce vom discuta cu premierul şi liderii partidelor politice”, a declarat pentru News.ro George Simion, liderul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, el precizând că de la bun început a fost intenţia ”Acţiunii 2012” să stea în stradă până când vor fi ascultaţi de către decidenţii politici de la Bucureşti.

Cinci manifestanţi au fost ridicaţi, sâmbătă, de jandarmi din Piaţa Victoriei, unde au avut loc mai multe incidente violente între forţele de ordine şi participanţi la marşul „Luptă pentru Basarabia” organizat de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012. La marş au participat câteva mii de oameni.

Patru din cele cinci persoane care au fost duse la secţia de poliţie în urma incidentelor de la manifestanţia din Piaţa Victoriei au fost amendate cu câte 3.000 de lei, pentru instigarea prin orice mijloace, cu intenţia de tulburare a adunării publice, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, Mihai Vornicu, de la Jandarmeria Capitalei.

La finalul manifestaţiei din Piaţa Victoriei, unii dintre participanţi au mers în Piaţa Universităţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img