spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăActualitateManifest publicat de guvernul lui Viktor Orban in mai multe ziare de...

Manifest publicat de guvernul lui Viktor Orban in mai multe ziare de dreapta europene: Noi spunem NU imperiului european

-

Guvernul suveranistului Viktor Orban a publicat un ”comunicat publicitar” în care prezintă şapte propuneri ”pentru viitorul Uniunii Europene (UE)”, mai multe ziare de dreapta europene, între care cotidienele francez Le Figaro, danez Jyllands-Posten sau spaniol ABC.

- Reclama -

”Deciziile trebuie să fie luate de către lideri aleşi şi nu de ONG-uri. Spunem nu externalizării statului de drept”, se arată în manifest.

Primul alineat vizează Comisia Europeană.

”Se edifică la Bruxelles un super-stat căruia nu i-a dat mandat nimeni. Noi spunem nu imperiului european”.

Pe aceeaşi temă, în text se îndeamnă la ”restaurarea democraţiei europene”.

”Parlamentul European s-a dovedit a fi o fundătură: el îşi reprezintă exclusiv propriile interese ideologice şi instituţionale. Trebuie consolidat rolul parlamentelor naţionale”, se îndeamnă în manifest.

Orban pledează împotriva unei Europe pe care o consideră prea federală şi relaţiilor prea procedurale între state şi pentru o Europă a naţiunilor cu relaţii articulate în esenţă în jurul economiei.

”Succesele economice comune sunt forţa integrării europene”, pledează el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...