spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeMANDATELE DE ASCULTARE PE SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ: Cazul Stratinsky. Se anunță o verificare...

MANDATELE DE ASCULTARE PE SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ: Cazul Stratinsky. Se anunță o verificare la SRI

-

Președintele Comisiei de control al activității SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri că din audierea omului de afaceri Sorin Stratinsky au reieșit elemente ce vor face obiectul unei verificări la Serviciul Român de Informații și a adăugat că acesta a povestit, între altele, că a fost interceptat în baza a peste 3.200 de mandate de ascultare emise pe Legea siguranței naționale, dar că nu a fost acuzat niciodată de infracțiuni de siguranță națională, ci în dosare de corupție.

„În ceea ce privește audierea domnului Strutinsky, domnia sa a venit cu un memoriu de 12 pagini care a ținut să fie înregistrat la comisie și este înregistrat la comisie. A venit cu un set de documente din dosarele domniei sale, care rămâne spre studiu la comisia noastră, ele toate sunt în copie. În mare, a spus o parte dintre lucrurile pe care le-am auzit, cel puțin și în spațiul public, de la domnul Dragomir. Și vorbea de cazurile domniei sale, spunea spre exemplu că între unul dintre mandatele de interceptare și al doilea dintre mandatele de interceptare numărul de înregistrare pleca de la 1.800 până la 5.000. Și spunea că sunt 3.200 și ceva de numere de ordine ale mandatelor de interceptare în șase luni de zile, în perioada anului 2009, în jur de 3.500, de altfel”, a declarat Claudiu Manda, la finalul ședinței Comisiei de control al activității SRI.

El a adăugat că Strutinsky a relatat la audieri că „a fost interceptat pe Legea de siguranță națională și nu a fost acuzat niciodată de infracțiuni de siguranță națională, ci, mai degrabă, i s-au întocmit dosare penale pentru infracțiuni de corupție”.

„La fel, a făcut o precizare care nu știu cât de mult intră în sarcina SRI, că a fost acuzat de încălcarea Legii incompatibilităților și a conflictului de interese și a fost anchetat de DNA și încă o serie de lucruri care sunt cumva specifice comisiei, pe care urmează să le verificăm. Sunt o parte dintre lucrurile pe care le-am și reținut în sarcina comisiei noastre și pe care avem să le verificăm, dar cred că mai avem de parcurs audieri, ca după aceea să avem o imagine de ansamblu și o verificare la Serviciul Român de Informații”, a declarat Manda.

El a menționat, în același context, că pe ordinea de zi a comisiei s-a aflat și un aviz pe rectificarea bugetară pentru Serviciul Român de Informații care a fost unul pozitiv.

Potrivit lui Manda, următoarea ședință a comisiei va avea loc joia viitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img