spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăExterne"Mamă, NU ieşi în locuri unde este multă lume luni", a avertizat-o...

„Mamă, NU ieşi în locuri unde este multă lume luni”, a avertizat-o un islamist pe mama sa din Belgia

-

O femeie din oraşul belgian Anvers a primit un apel telefonic de la fiul său, un islamist plecat să lupte în Siria, în care era sfătuită să nu meargă în locuri publice aglomerate, ziua de luni, 11 aprilie, fiind vizată în mod special, informează SudInfo.be, conform Mediafax.

„Mamă, nu ieşi în locuri unde este multă lume lunea aceasta”, a avertizat-o acesta pe mama sa.

- Advertisement -

Femeia a primit acel apel telefonic la începutul săptămânii, iar potrivit jurnalului Gazet van Antwerpen, ziua de luni, 11 aprilie, ar fi vizată în mod special.

Poliţia, care cunoaşte identitatea femeii şi a fiului său, a acordat importanţă acestui mesaj, iar trupe suplimentare au fost trimise pentru a securiza spaţiile publice (săli de cinema, de festivităţi, centre comerciale) în oraşul belgian Anvers.

- Advertisement -

„Este dificil să estimăm dacă aceste ameninţări sunt grave sau nu”, a afirmat Wouter Bruyns, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Anvers.

„Este posibil ca noile arestări de vinerea trecută să semnifice anihilarea reţelei teroriste de la Paris şi Bruxelles. Însă este clar că riscul de atentate nu este complet exclus”, a comentat Michel Liégeois, specialist în relaţii internaţionale şi terorism.

„Aşa cum s-a întâmplat după arestarea lui Salah Abdeslam, trebuie să ne întrebăm dacă faptul că Abrini este după gratii îi va încuraja pe anumiţi complici, necunoscuţi până în prezent, şi care se simt ameninţaţi de anchetatori, să treacă la acţiune. Este posibil ca ei să vrea să acţioneze înainte de a fi reţinuţi”, a explicat profesorul şi cercetătorul Centrului de Studii privind Crizele şi Conflictele Internaţionale (UCL).

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img