Maior, Coldea și șantajul cu fregatele

0
136

Fostul vicepreședinte PSD și primar al Sectorului 5 din București, Marian Vanghelie, a afirmat, sâmbătă, la Antena 3, că fostul director SRI George Maior ar fi fost șantajat de către fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea, cu dosarul fregatelor „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria” pe care România le-a cumpărat din Marea Britanie.

“Coldea il santaja pe Maior cu Dosarul Fregatelor, Maior semna fara nicio problema ce dorea Coldea. Asa s-a ajuns sa faca si echipa”, a adăugat fostul lider social-democrat.

Procurorii DNA au dispus, in 15 iunie 2009, clasarea dosarului care a avut ca obiect urmarirea penala „in rem” (adica fara autor identificat), pentru luare si dare de mita, fapte ce s-ar fi comis in incheierea si derularea contractelor privind vanzarea de care Regatul Unit al Marii Britanii a fregatelor „Regele Ferdinand” si „Regina Maria” catre Romania.

Negocierea contractului s-ar fi realizat in perioada in care George Maior era secretar de stat in Ministerul Apararii, potrivit informatiilor din presa. În perioada 2000-2004, Maior a fost secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naționale.