Maia Sandu respinge susținerea lui Plahotniuc

0
87

Candidatul comun al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma „Dreptate și Adevăr” (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a respins susținerea din partea lui Vlad Plahotniuc, informează marți Radio Chișinău.

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, a sugerat, într-un interviu pentru Allmoldova, că ar susține-o pe Maia Sandu în cazul în care aceasta va ajunge în turul doi, iar candidatul PDM, Marian Lupu, nu s-ar califica.

Potrivit Maiei Sandu, prin această declarație Vlad Plahotniuc o discreditează.

‘Plahotniuc este cel mai detestat om din Republica Moldova — oamenii știu asta și el știe asta. (…) Lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun. Încercarea lui disperată de a mă compromite prin împroșcarea cu propria mizerie arată doar lașitate și frică. Știind că murdărește tot ce atinge, el vine cu ideea de a mă sprijini în turul II. Crede că așa îi va crește șansele lui Dodon să câștige alegerile. (…) Doar că oamenii sunt mai deștepți decât îi crede și ei vor ști să aleagă corect’, a notat Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Scrutinul prezidențial din Republica Moldova din 30 octombrie este primul în ultimii 20 de ani la care șeful statului va fi ales prin vot direct de către cetățeni.