spot_img
13.7 C
București
vineri, martie 24, 2023
AcasăBasarabiaMaia Sandu pierde la Curtea Constituțională

Maia Sandu pierde la Curtea Constituțională

-

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei Maia Sandu de desemnare repetată a candidaturii Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru. Curtea Constituțională a cerut ca președintele și fracțiunile parlamentare să reia consultările, transmite Radio Chișinău.

- Reclama -

Totodată, instanța a refuzat să examineze solicitarea depusă de socialiști ca să fie examinat faptul dacă prin refuzul de a o desemna pe Mariana Durleșteanu în calitate de candidat, Maia Sandu a încălcat prevederile constituționale.

Amintim că după demisia Guvernului Chicu, la 23 decembrie, motivată de necesitatea dizolvării actualului Parlament, decizie susținută și de liderii socialiștilor, Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de premier. Ea însă, le-a solicitat deputaților să nu o voteze pentru a putea fi declanșate anticipatele. La 11 februarie Parlamentul nu a susținut candidatura, dar în aceeași zi, socialiștii, deputații Partidului Șor și un grup de transfugi de la PDM au semnat în favoarea candidaturii Marianei Durleșteanu. Maia Sandu a desemnat-o însă repetat pe Natalia Gavriliță, iar socialiștii au atacat decretul la Curte.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img