spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăActualitateMaia Sandu la București după ce ministrul său de externe s-a jurat...

Maia Sandu la București după ce ministrul său de externe s-a jurat la Moscova că basarabenii nu vor unirea cu România

-

Unii analiști politici români văd o încercare a președintelui Klaus Iohannis de a face transfer de imagine pozitivă de la Maia Sandu, după conjurațiile politice în care s-ar fi implicat în ultima vreme, care l-ar fi discreditat. La Chișinău, vizita Maiei Sandu în România este pusă în contextul unui scandal generat de o declarație făcută la Moscova (în preajma întâlnirii Iohannis-Sandu) de către ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu. Acesta a declarat, în cadrul unui interviu la „Эхо Москвы”, că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu și-ar dori unirea cu România, motiv pentru care unioniștii i-au cerut demisia. Nicu Popescu o însoțește pe Maia Sandu în cadrul vizitei la București, spune într-un comentariu Deutsche Welle.

Cei doi președinți au făcut declarații de presă și s-au retras fără a răspunde la vreo întrebare a jurnaliștilor. În declarațiile oficiale, nici unul dintre ei nu a adus în discuție subiectul sensibil vizând unirea. Asta în contextul în care la Chișinău se discută fierbinte despre gestul făcut, în ajun, la Moscova, de către ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu. El a declarat în cadrul unei emisiuni radio că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu și-ar dori unirea cu România. Revenit la Chișinău de la Moscova, el a precizat că își asumă această declarație și că nu-și schimbă convingerile și declarațiile în funcție de conjunctura în care se află. Popescu a adăugat că va spune același lucru și la Moscova, și la Chișinău, și la București, Bruxelles sau Washington.Conform ultimului sondaj de referință efectuat în Republica Moldova, 44% dintre basarabeni ar fi în favoarea unirii cu România, mai spune DW.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...