spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitateMagyar Nemzet despre ideea „înfiinţării unui stat federal polono-ucrainean”. Șeful spionajului rus: Polonia lucrează la...

Magyar Nemzet despre ideea „înfiinţării unui stat federal polono-ucrainean”. Șeful spionajului rus: Polonia lucrează la dezmembrarea Ucrainei

-

Ziarul ungar Magyar Nemzet relatează despre ideea „înfiinţării unui stat federal polono-ucrainean”.

Directorul serviciului rus de informații externe SVR, Serghei Naryshkin, a declarat că, potrivit surselor SVR, conducerea poloneză a început să lucreze la scenarii de dezmembrare a Ucrainei, a declarat joi biroul de presă al SVR pentru TASS.

- Advertisement -

„Varșovia a analizat situația pentru a ajunge la o concluzie dureroasă că va fi imposibil, contrar declarațiilor politicienilor și militarilor occidentali, să împiedice forțele Rusiei, RPD și LPR să facă față sarcinilor operațiunii speciale și pentru a preveni victoria Rusiei pe câmpul de luptă. În această privință, polonezii văd perspectivele de supraviețuire politică a regimului Zelensky ca fiind „dezamăgitoare.” În circumstanțele „critice” emergente, Varșovia tinde să depășească desfășurarea planificată anterior a unui „contingent polonez de menținere a păcii” în vestul Ucrainei”, spune biroul de presă, citând declarația directorului SVR.

„Una dintre opțiunile de pe ordinea de zi este crearea pe Kresy Wschodnie (Țările de Frontieră de Est) a unui stat proxy controlat de Polonia „sub protecția” forțelor armate poloneze. Alături de acesta se are în vedere un plan pentru transformarea regiunilor centrale ale Ucrainei într-un tampon. zona, care, speră Polonia, o va ajuta să evite o ciocnire directă extrem de nedorită cu Rusia”, a spus Naryshkin.

- Advertisement -

Potrivit informațiilor externe ruse, autoritățile poloneze sunt sigure că Statele Unite și Marea Britanie vor fi nevoite să susțină acest plan. „Varșovia consideră că, pe măsură ce trupele ruse avansează adânc pe teritoriul ucrainean, Washingtonul și Londra nu vor avea de ales decât să manifeste „solidaritate necondiționată” cu un aliat care este gata să „apere cu hotărâre interesele Occidentului în Ucraina”,” SVR. spus.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img