spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeCRIZA APEI ÎN ITALIA: Spălați vasele cu apa rămasă de la fierberea...

CRIZA APEI ÎN ITALIA: Spălați vasele cu apa rămasă de la fierberea pastelor. În unele zone sunt interzise spălarea ziua a mașinilor și dușurile pe plajă

-

În timp ce căldura extremă și seceta continuă să lovească Italia, măsuri originale de combatere a risipei de apă apar în toată Italia. După interzicerii dublei spălări a părului la coafor, acum italienii sunt îndemnați să spele vasele cu apa rămasă de la fierberea pastelor, transmite Gazeta Românească din Italia.

Agenția Teritorială pentru Servicii de Apă și Deșeuri Emilia Romagna, a emis o ordonanță care prevede interzicerea utilizării apei în afara gospodăriilor pentru toate municipalitățile din regiune. 

Așadar este interzis să vă spălați mașina, motocicleta sau bicicleta între orele 8 și 21. Dar și udarea livezilor, grădinilor, și a plantelor, pentru care este indicat să refolosești apa cu care speli fructele și legumele. 

Cei care încalcă prevederea ar putea primi amenzi de la 25 la 500 de euro. Restricțiile sunt de așteptat să se încheie pe 21 septembrie, la sfârșitul verii.

Între timp, Municipiul Bologna a emis și un manual pentru reducerea risipei de apă: pe lângă interdicțiile deja enumerate, este indicat să se utilizeze mașina de spălat doar cu apă la temperaturi scăzute și cu încărcătură maximă.

Peluzele, grădinile și piscinele ajung în vizorul ordonanțelor multor alte municipalități italiene. De la Voghera la Parma, Padova, Perugia, Vicenza, Pistoia, Padova, Spoleto, Reggello, Reggio Emilia: apa potabilă trebuie folosită numai pentru alimentație sau salubritate.

Apoi în municipiul Pergine Valsugana, din provincia autonomă Trento, plantele pot fi udate, dar numai cu stropitori manuale de până la 12 litri. În Imperia, cetățenii au un consum maxim zilnic: dacă exagerează, serviciul este întrerupt. În Cogoleto, în provincia Genova, ordonanța prevede că nu se poate face duș pe plajă.

Există municipalități care recurg și la înțelepciunea populară străveche pentru a combate criza apei: este cazul primăriei San Severino, care sfătuiește cetățenii să spele manual vasele cu apa de la fierberea pastelor, care datorită amidonului, are o puternică putere de degresare, scrie www.tgcom24.mediaset.it.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img