spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăhighlightMafia cu ajutoare sociale de la Primăria sectorului 5

Mafia cu ajutoare sociale de la Primăria sectorului 5

-

Mii de bucureşteni ar fi primit ilegal ajutoare sociale, cu sprijinul unor persoane care spuneau că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le solicitau în schimbul intervenţiilor între 100 şi 200 de lei din suma primită lunar de aceştia, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în cauză ar fi implicate şapte sau opt persoane, care ar fi convins mai mulţi bucureşteni că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le pot obţine ajutoare sociale.
În schimbul intervenţiilor pentru acordarea ajutoarelor sociale, aceste persoane solicitau aproape jumătate din banii încasaţi de beneficiari. Astfel, dintr-un ajutor social de 400 de lei, aceste persoane ar fi perceput între 100 şi 200 de lei lunar, au precizat sursele judiciare.
Suspecţii ar fi acţionat independent unul de celălalt şi ar fi avut zone diferite de influenţă.
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie a declarat că anchetatorii ridică documente şi au mandate de aducere pentru directori din Direcţia Socială, fără ca el să fie implicat, precizând s-ar putea să ceară DNA să verifice actele, ca să vadă dacă sunt vinovaţi sau dacă „sunt supăraţi Oprea şi Ponta”.

„Eu sunt la Primărie, în momentul de faţă, sunt cu câţiva avocaţi, vom face toate diligenţele necesare, în funcţie de ceea ce se întâmplă, către toate instituţiile care sunt în legătură cu Parchetul General şi cu Poliţia Capitalei, să se verifice acest mod de control care se face astăzi la Primărie. N-am nicio problemă. (…) Momentan se aşteaptă să se deschidă birourile, să se verifice documentele, să se ridice documente. Nu este o chestie nouă, nu s-a întâmplat pentru prima dată, am mai avut asemenea fenomene, nu înseamnă că se răsuceşte pământul cu susul în jos dacă se fac nişte controale sau se iau nişte documente. Eu vă pot asigura că toate documentele sunt în regulă şi nu este nicio problemă”, a declarat Vanghelie.

- Advertisement -

Primarul Sectorului 5 a precizat că, din ce a aflat de la anchetatori, există mandate de aducere pentru câţiva directori de la Direcţia Socială. Vanghelie a precizat că verificările nu au legătură directă cu el, Direcţia Socială fiind subordonată Consiliului Local.

„Sunt bani care sunt din cadrul Consiliului Local, nu fonduri europene, nu are nicio legătură cu fondurile europene, cu nimica. Deci sunt fondurile noastre alocate bugetului Sectorului 5”, a mai spus Vanghelie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img