spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăExterneMAE ungar îl convoacă pe ambasadorul Austriei în scandalul refugiaților

MAE ungar îl convoacă pe ambasadorul Austriei în scandalul refugiaților

-

Ministerul de Externe ungar l-a convocat marți pe ambasadorul Austriei la Budapesta după recentele remarci ale cancelarului austriac Werner Faymann cu privire la atitudinea Ungariei în fața valului de imigranți, transmite MTI, conform Agerpres.

- Reclama -

”Este dezamăgitor să auzi că liderul unei țări vecine face remarci despre cele mai mari provocări actuale pentru Ungaria și Europa de tipul celor făcute de Werner Faymann”, a declarat marți ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

Faymann a afirmat, luni seară, că este greșit să se creadă că problemele pot fi rezolvate în contextul în care traficanții de persoane dispun de modalități de a ocoli obstacole precum gardul de sârmă pe care Ungaria îl ridică la granița sa cu Serbia.

”Soluțiile pot fi doar politice”, a spus Werner Faymann, care a criticat metodele autorităților ungare de a lăsa imigranții să călătorească spre Austria.

”De la liderul unei țări vecine te aștepți să facă comentarii după înțelegerea faptelor și nu să declare lucruri care sunt false”, a menționat Szijjarto, respingând declarația cancelarului austriac potrivit căreia Ungaria nu face nimic pentru a gestiona criza imigranților.

”Regulile Schengen sunt clare în legătură cu obligația de a proteja granițele externe și Ungaria va respecta legile UE în această privință chiar dacă este criticată pentru asta”, a explicat șeful diplomației ungare.

Duminică seară, Austria a întărit controalele la frontierele estice, măsura fiind decisă în urma descoperirii, joi, a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării.

Primele astfel de puncte de control întărite au început să funcționeze în landul Burgenland duminică, în jurul orei 20.00. Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autoritățile din Ungaria, Slovacia și landul german Bavaria, au precizat autoritățile austriece.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img