spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăExterneMAE ungar îl convoacă pe ambasadorul Austriei în scandalul refugiaților

MAE ungar îl convoacă pe ambasadorul Austriei în scandalul refugiaților

-

Ministerul de Externe ungar l-a convocat marți pe ambasadorul Austriei la Budapesta după recentele remarci ale cancelarului austriac Werner Faymann cu privire la atitudinea Ungariei în fața valului de imigranți, transmite MTI, conform Agerpres.

”Este dezamăgitor să auzi că liderul unei țări vecine face remarci despre cele mai mari provocări actuale pentru Ungaria și Europa de tipul celor făcute de Werner Faymann”, a declarat marți ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

Faymann a afirmat, luni seară, că este greșit să se creadă că problemele pot fi rezolvate în contextul în care traficanții de persoane dispun de modalități de a ocoli obstacole precum gardul de sârmă pe care Ungaria îl ridică la granița sa cu Serbia.

”Soluțiile pot fi doar politice”, a spus Werner Faymann, care a criticat metodele autorităților ungare de a lăsa imigranții să călătorească spre Austria.

”De la liderul unei țări vecine te aștepți să facă comentarii după înțelegerea faptelor și nu să declare lucruri care sunt false”, a menționat Szijjarto, respingând declarația cancelarului austriac potrivit căreia Ungaria nu face nimic pentru a gestiona criza imigranților.

”Regulile Schengen sunt clare în legătură cu obligația de a proteja granițele externe și Ungaria va respecta legile UE în această privință chiar dacă este criticată pentru asta”, a explicat șeful diplomației ungare.

Duminică seară, Austria a întărit controalele la frontierele estice, măsura fiind decisă în urma descoperirii, joi, a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării.

Primele astfel de puncte de control întărite au început să funcționeze în landul Burgenland duminică, în jurul orei 20.00. Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autoritățile din Ungaria, Slovacia și landul german Bavaria, au precizat autoritățile austriece.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...